25 / 04 / 2024

Isparta gül turizminde yeni adım atıldı!

Isparta gül turizminde yeni adım atıldı!

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ayık'ı Isparta'ya davet ederek, Isparta'nın marka değerlerinin tanıtılması ve otellerde gül ürünlerinin kullanılması başta olmak üzere birçok konuda destek ve işbirliği istedi.



Isparta Ticaret ve Sanayi Odası İsparta'nın sürdürülebilir kalkınması noktasında çalışmalanna devam ediyor. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İsparta'nın turizm alanında gelişmesi ve markalaşmış ürünlerinin oteller aracılığıyla dünyaya tanıtılması amacıyla önemli bir adım attı. 



Başdeğirmen, Türkiye Otelci fer Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık'ı İsparta'ya da^et ederek, İsparta'da kozmetik ve turizm sektörü temsileriyle buluşturdu. ITSO'da yapılan toplantıda Başkan Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan,Meclis Başkan Yardımcısı Aliihsan Altınok,yönetim kurulu üyeleri, Güney kent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, Turizm Derneği Başkanı Fevzi özdemir, ITSO 16. Grup (Konaklama Yerlen Danışmanlık ve Turizm) Meslek Komitesi Başkanı Müjgan Cingöz ile gül üreticileri ve kozmetik sektörü temsilcileri ile tunzm otel işletmecileri hazır bulundu ITSO Başkanı Başdeğirmen, İsparta'nın turizm alanında gelişmeye açık olmasının yanı sıra Dünya'da eşi benzeri olmayan tarihi doğal güzelliklere sahip nadide bir il olduğunu anlattı Otelci fer Federasyonu Başkanı Ayık'dan İsparta'nın markalaşmış değerlerinin tanıtılması ve anlatılması konusunda destek ve işbriigi talebinde fcolunan Başdeğirmen, 'Tarihi ve dogaJ güzelliklerimizin yanı sıra İsparta olarak adımızı dünyaya gülümüzle duyuruyoruz. Markalaşmış degenmtz olan gülümüzden elde ettiğimiz ürünlerimizi tunzm konusunda önemli bir potansiyele sahip ve dünyanın en iyi otellerinin olduğu Antalya'da daha fazla değerlendirilmesini istiyoruz. Antalya'ya gelen turistlere spa merkezlennde gül ürünlerinin sunulmasını istiyoruz. Antalya'ya gelen turistlerimizi ilimizde agıriamak, onlara gülü, İsparta'nın tarihi ve doğal güzelliklerini anlatmak istiyoruz Biz havasıyla, doğal güzellikleri ve tarihi değerleri ile Antalya'yı tamamlayan bir iliz Neden bizim ilimiz Antalya'ya gelen turistlere tanıtılmasın İlimizin tanıtılması, markalaşmış değerlerinin anlatılması için destecinize ve işbirliginize ihtiyacımız var. 'dedi. 

Meclis Başkanı Osman Şahlarida İsparta'nın Antalya'da tulunan otellerin kerevit ihtiyacını karşılayacak potansiyele sahip olduğunu anlattı. 



İsparta'nın her yönüyle değerlendirilmesi gerektiğini belirten Şahlan,"Biz Ticaret Sanayi Odası olarak ilimizin tanıtılması ve markaJaşması konusunda çalışmalar yapyoruz ve sizlerin de bo konularda desteğinize ihtiyacımız var "dedi. 



Turizm Dernek Başkanı Fevzi özdemir, İsparta'nın her yönüyle önemli değerlere sahip olduğunu belirterek, "Kültürel ve alternatif turizm açısından ilimiz çok değerli. Önemli turizm değerlerinden farklı formatlanmız var. Antalya'daki tatil köylenmizde spa merkezlennde gül odası olmasını istenm Gül kremlenyle masaj yapılan gül kokulu odalar olmalı. Yag gülümüz Türkiye'nin hiçbir yerinde yok İsparta'nın birçok değerleri var örneğin PsidıaAntıokva bizim için çok önemli. Bu değerlerin daha fazla tanıtılması ve anlatılmasını istiyoruz Bu konuda da sizlerden destek bekliyoruz."diye konuştu Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün efe, Güneykent'in gül yetiştirilmesi bakımından önemli bir potansiyele sahip olduğunu anlattı. Antalya'daki otellerde Güneykent Kasabasında üretilen yöresel ve doğal ürünlerin satılabileceği belirten Gözgün, gül toplama mevsiminde de Antalya'ya gelen turistlere günübirlik eşsiz geziler düzenleyebileceklerini söyledi. 



HER ZAMAN DESTEĞE HAZIRIZ 

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık da, İsparta'nın aslında Antalya'nın birçok konuda önemli tedarikçisi konumunda oldıgunu söyledi İsparta'nın tam anlamıyla tanhl, kültürel ve turizm değerlerinin bilinirliğinin artınlması için Antalya ile daKa fazla iç içe olması gerektiğinin altını çizen Ayık, ITSO Başkanı Başdegirmen'in bu konularda önemli adımlar attığını söyledi. 

Kendisi efe dahil birçok otelcinin malzemelerini İsparta'dan aldığına dikkat çeken Ayık, şöyle devam etti: 'Biz otelimizi yaparken, saunamızı Ispartalı bir firmaya yaptırdık, otelimizin inşaat malzemelenni İsparta'dan aldık. Gıda konusunda otelımtzdeverd^ımiz elmalanmız İsparta'dan geliyordu Sayın Başkanla İsparta turizminin geliştirilmesi konusunda sürekli konuşuyoruz. Kendisi bizi sürekli arar projelerini paylaşır ve İsparta için neler yapabil İre fikir alışverişinde bulunur. Şimdi de çok İnce konulara temas etmiş otellerde gül ürünlerinin kullanılması Antalya'ya gelen turistfenn Isparta'yayönlendirilmesi inanın ikisi de çok önemli konular. Elbette ki fco iyi niyetli çabalara biz de destek vereceğiz. Başta İsparta'nın marka değerlerinin tanıtılması ve ileriye taşınması noktasında elimizden geleni yapacağımız gibi gül ürünlerinin de otel ferde kullanılması için gereken tüm çalışmalara destek olacağız.' Kozmetik firmalarının ürünlerini anlatan sunumunun ardından ITSO Başkanı Başdeğirmen ve berabenndekilerle Otelciler Federasyonu Başkanı Ayık, Barida Otel, Gülbirlık üretim tesisleri ve Davraz Sirene Otel i gezdiler. 


Zafer


Geri Dön