18 / 04 / 2024

Isparta Şehir Hastanesi sismik yalıtımla depreme dayanıklı olacak!

Isparta Şehir Hastanesi sismik yalıtımla depreme dayanıklı olacak!

Isparta Şehir Hastanesi inşaatında deprem izolatörü kullanılacağı bilgisi veren Akın, "iki temel üstüne Almanya'dan ithal edilerek uygulanacak sismik yalıtımla, hastane 11 şiddetindeki depreme kadar dayanıklı olacak" dedi.



AKFEN Holding'in Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle (kamu özel ortaklığı) yapımına başladığı 755 yataklı İsparta Şehir Hastanesi'nin inşaatı için ruhsat başvurusu yapıldı. Kapatılan Sümer Halı Fabrikası ile İl Özel idaresi tarafından tahsis edilen alanda yapımına başlanan hastane için AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, İsparta'ya gelerek inşaat ruhsatı başvurusunu yaptı. Belediye'nin ilgili birimleri gerekli değerlendirmeden sonra Şehir Hastanesi'nin inşaat ruhsatı verecek. 


AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve beraberindeki heyet, önce İsparta'da Vali Vahdettin Özkan'ı ziyaret etti. Akın, 755 yatak kapasiteli İsparta Şehir Hastanesi ve inşaatıyla ilgili Vali Özkan'a bilgi verdi. İsparta Şehir Hastanesi inşaatında deprem izolatörü kullanılacağı bilgisi veren Akın, "iki temel üstüne Almanya'dan ithal edilerek uygulanacak sismik yalıtımla, hastane 11 şiddetindeki depreme kadar dayanıklı olacak" dedi. 


Akın ve ekibi daha sonra da Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı ziyaret etti. Ziyarette Hamdi Akın'ın Belediyeye inşaat ruhsatı için başvurulduğunu belirttiği ve bu konuda destek istediği öğrenildi. Hamdi Akın'ın daha sonra Demirel'in İslamköy'deki kabrini ziyaret edip, dua okuduğu öğrenildi. 


Milliyet Akdeniz


Geri Dön