18 / 04 / 2024

Isparta Şehir Hastanesi sonbaharda tamamlanacak!

Isparta Şehir Hastanesi sonbaharda tamamlanacak!

Isparta'nın sağlık yatırımı adına en önemli yatırımı olan Şehir Hastanesi sonbahar'da bitiyor. AKFEN inşaat yetkilileri Projenin sonbaharda biteceğini, inşaatın tamamlanarak bakanlığa devretmeyi planladıklarını söyledi



Temeli Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından atılan Şehir Hastanesi'nde hummalı bir çalışma var. 220 bin m2 kapalı alanı, 755 yatak kapasitesine sahip olacak Şehir Hastanesi'nde sona gelindi. 


Kaba inşaatı yüzde 90 biten hastane projesi 2016'nın sonbaharına yetiştirilmesi bekleniyor. Akfen İnşaat yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, Projenin Sonbaharda biteceğini ve inşaatın tamamlanarak Bakanlığa devredileceğini söylediler. 


İnşaatın sona yaklaşmasıyla birlikte hastanede bulunan yenilikler hemen göze çarpıyor. Bu yeniliklerden bazıları ise şunlar olacak. Türkiye'de en büyük trijen ve deprem izaletör sistemi İsparta Şehir Hastanesi'nde uygulanacak. Ayrıca çevreci bir yapıya sahip olan mimari proje ağaçlar kesilmesin diye değiştirildi. Arkasında bulunan ormanlık alandaki ağaçların büyük bir bölümü bir proje değişikliği ile korunmuş vaziyette.

 

220 BİN M2 KAPALI ALAN 

Şehir Hastanesi 220 bin m2 kapalı alana oturmuş olup 755 yatak kapasitesine sahip. Bina A ve B blok diye adlandırılan iki ana gövdeden oluşuyor. A ve B bloklar acil ve poliklinikleri içinde barındırıyor. Ayrıca bu bölümde 14 ameliyathane ve 2 tane acil ameliyathanelerinden oluşuyor. A ve B blokları saran 2 tane de biri 6 diğeri 8 katlı olmak üzere kuleler var. Kulenin bir tanesi tamamen çocuk ve kadınlara yönelik hizmet verecek. Diğeri de yatan hastalara hizmet verecek. 

İNSANA İNSAN OLDUĞUNU HATIRLATAN BİR HASTANE OLACAK 

Hastanenin mekanik mahallinde ise tüm ihtiyaçlara cevap verecek alanlar bulunuyor. Örneğin helikopter pisti. Çok acil durumlarda hastalar havadan hastaneye ulaştırılabilecek. Ayrıca 2500 araçlık bir otopark bulunuyor. Yine bina içerisinde 36 tane asansör bulunuyor. 

Bununla birlikte yine bina içerisinde kafeteryalar, dinlenme salonları olacak. 

ÜST DÜZEY GÜVENLİK 

Her blokta tecrit odaları olacak 


Ayrıca hastane genelinde üst düzey güvenlik mevcut. Özellikle bebek kaçırma konusunda sıkı güvenlik önlemi alınacak. Bu yatırım Türkiye'de diğer çalışmalara göre oldukça üst düzey. İnsana insan olduğunu hatırlatan bir hastane. Her bölümde 5 yıldızlı otel konforu yaşatılacak. 

KABA İNŞAAT NİSAN'DA TAMAMEN BİTİYOR 

Öte yandan hastanenin kaba inşaatı yüzde 90 bitmiş durumda.


Nisan ayında kaba inşaatın yüzde 100'ü tamamlanacak. A, B ve E blok yani makine dairesinin de içinde olduğu bölümler yüzde 100 tamamlandı. C ve D bloklarda ise Nisan ayında tamamlanacak. Yani hastanenin kaba inşaatı yüzde 100 bitmiş olacak. Programa göre 31 Aralık 2016'da projenin bitmesi gerekiyor. Yüklenici firma 31 Aralık itibariyle anahtar teslim, her şeyi çalışır vaziyette tamamlamaya hazırlanıyor. 

ASLINDA DEVASA YAPI SADECE 20 AYDA BİTMİŞ OLACAK 

Şehir Hastanesi projesine 2014 yılının Kasım ayında başlandı. Bu süreçte ortaya çıkan devasa yapı sadece 20 ay gibi kısa bir süreci kapsıyor. Bu süreçte ayrıca mimari konsept proje değişti. Projenin değişme sebebi ise arkada bulunan orman. Ormanın tamamen yok olmaması için yüklenici firma projeyi değiştirdi. 

3000 SAĞLIK 2000 BİNDE HASTANE İÇİ PERSONEL ÇALIŞACAK 

Bölgeye hitap edecek olan Şehir Hastanesinde ise 5000 personelin çalışacağı öğrenildi. Sağlık Bakanlığı hastane bittikten sonra doktor ve hemşireyi temin edecek. Çamaşırhane, bulaşıkhane, yemekhane, güvenlik, temizlik, ilaçlama, hasta bakıcı gibi alanlarda ise yaklaşık 2000'e yakın personelin istihdam edilmesi bekleniyor. 

6 ŞİDDETİNDEKİ BİR DEPREMİ 3 ŞİDDETİNDE HİSSETTİRECEK SİSTEM KURULDU 

Diğer taraftan Şehir Hastanesinde uygulanacak olan trijen ve deprem izaletör sistemi Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor. Trijen sistemi özel bir yatırım. Bu sistem doğalgazdan elde edilen enerjiyi, elektrik, ısıtma ve soğutma olarak dağıtıyor. Yani çevreci bir sistem. 

Deprem izaletör sistemi de temelle bina arasında uygulanan bilye sistemi. Yani projede görülen devasa yapı tamamen bilyelerin üzerinde duruyor. Bu sistem deprem anında binanın minimum etkilenmesini sağlıyor. Yani 6 şiddetindeki bir deprem binada 3 şiddetinde hissedilecek. 

ŞANTİYEDE İŞ GÜVENLİĞİ HAT SAFHADA 

Bu arada Şehir Hastanesi şantiyesinde bugüne kadar üzücü bir olay yaşanmadı. Yüklenici firma olan AKFEN iş güvenliği konusunda oldukça hassas. Şantiyede her alt yüklenicinin birebir kendine ait bir iş güvenliği uzmanı bulunuyor. Ayrıca onları denetleyen bir iş güvenliği uzman firması var. Bir de AKFEN olarak komple şantiyeyi denetleyen bir ekip bulunuyor. Bu denetimler her ay şantiye içerisinde yapılıyor."



Gülkent 


Geri Dön