24 / 04 / 2024

Isparta Yeni Barla'nın inşası için 6 milyon TL'lik bütçe!

Isparta Yeni Barla'nın inşası için 6 milyon TL'lik bütçe!

Isparta İl Genel Meclisi Ekim ayı birleşiminde görüşülen Barla Kırsal Kalkınma Eylem Planı kapsamında flaş bir gelişme yaşandı. Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in girişimleri sonucu 6 milyon liralık et bütçe ayrıldı.



İl Genel Meclisi Ekim ayı birleşiminde görüşülen Barla Kırsal Kalkınma Eylem Planı kapsamında flaş bir gelişme yaşandı. 


Barla'da yapılacak düzenlemeler için Plan ve Bütçe Komisyonu Ak Parti İsparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in girişimleri sonucu 6 milyon liralık et bütçe ayrıldı. 


İl Genel Meclisi Ekim ayı birleşiminde Barla Kırsal Kalkınma Eylem Planı kapsamında toplam 5 bin 323 bin metrekarelik 1/5000 nazım ve 1/1000 ölçekli ilave revizyon imar planı görüşülerek karara bağlandı. Bu kapsamda Yeni Barla'nın kentsel tasarımı oluşmaya başladı. 


Barla'daki yapılacak olan yenilikler hakkında bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, "Barla'da yerleşim yerleri, konaklamalar, iş yerleri ve inanç turizminin gelişmesi için söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Barla'nın yeniden inşası için TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve Ak Parti İsparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in girişimleri sonucu 6 milyon liralık ek bütçe ayrıldığını duyurdu. Başkan Bolat ayrıca desteklerinden dolayı Ak Parti İsparta Milletvekili Said Yüce'ye de teşekkür etti. 


Barla'nın geliştiği ifade eden Başkan Bolat, yeni Barla'nın inşasının ardından "Ziyaretçi sayısını 150 bin olarak görmek istiyoruz" 




Gülkent Gazetesi


Geri Dön