20 / 04 / 2024

Isparta'da 10 bin emekli TOKİ konutları için başvuru yaptı!

Isparta'da 10 bin emekli TOKİ konutları için başvuru yaptı!

Isparta’da 10 bin emekli ev sahibi olmak için TOKİ'ye başvuru yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun TOKİ eliyle 240 TL taksitle emeklilerin ev sahibi olacağını açıklamasının ardından emekliler dernek önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.



Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Türkiye Emekliler Derneği Genel Kurulunda,  TOKİ  eliyle 240 TL taksitle emeklilerin ev sahibi olacağını açıklamasının ardından emekliler dernek önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. İsparta'da 10 bin emekli ev sahibi olmak için başvuru yaptı. 


1 Kasım genel seçimlerinden önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 240 lira taksitle emeklileri ev sahibi yapacaklarını açıklamasının ardından, ev sahibi olmak isteyen emekliler Türkiye Emekliler Derneği İsparta Şubesine adeta akın ediyor. İsparta Valisi Vahdettin Özkan ile AK Parti İsparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in de yakından takip ettiği projeyle ilgili çalışmalar sürerken, emekliler de müracaatlarını yapmaya devam ediyor. 


Kirada oturan ve ev sahibi olmak isteyen çok sayıda emeklinin bulunduğuna dikkat çeken Türkiye Emekliler Derneği İsparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, "Şu anda 10 bine yakan müracaat oldu" dedi. Aliköy ile Bozanönü arasına yapılması hedeflenen toplu konutlar için çalışmaların sürdüğünü belirten Ersal, "Bürokratik işlemlerin ardından TOKİ'nin ilimize konut yapacağına inanıyoruz" diye konuştu. 

Türkiye Emekliler Derneği İsparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, başvuruların aralıksız devam ettiğini belirterek: "TOKİ'nin yapacağı ucuz konut için arazi çalışmaları sürüyor. Arazi tamam, yazışmalar yapılıyor. Emeklilerimizden ise çok büyük talep var. İsteğimiz emeklilerimiz için belirlenen konut sayısının artırılması. Öncelik evi olmayan ve özürlü olan emeklilerimizin olacak. Daire büyüklükleri ise farklı farklı olacak. İnşallah emeklilerimizi ucuz konut sahibi yapacağız. Başka AK Parti İsparta Milletvekili Sayın Süreyya Sadi Bilgiç ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 


Sabahın erken saatlerinde sırada bekleyen emekliler TOKİ'nin kendileri için ev yapacağına inandıklarını söyledi. 


Gülkent Gazetesi


Geri Dön