28 / 03 / 2024

Isparta'da 4 bin konut projesi yapıldı!

Isparta'da 4 bin konut projesi yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta'da toplu açılış törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan, toplu konutta 4 bine yakın konut projesinin Isparta'da hayata geçirdiklerini söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kırk yıllık siyasi hayatımda, milletimle birlikte girdiğim hiçbir mücadelen mağlup ayrılmadım. 15 Temmuz bu mücadelenin zirvesidir. Isparta'ya 15 Temmuz gecesi özgürlüklerine, geleceklerine, ezanlarına, bayraklarına sahip çıktıkları için şükranlarımı sunuyorum." dedi.


Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen, "Isparta Toplu Açılış Töreni"nde vatandaşlara hitap etti.


Konuşmasına, "Üç buçuk yıllık bir aranın ardından yeniden sizlerle birlikte olmanın memnuniyeti, mutluluğu içerisindeyim." diyerek başlayan Erdoğan, bu milleti sevdiklerini ve millete hizmet etmekten usanmayacaklarını bildirdi.


Erdoğan, şöyle devam etti:


"Kırk yıllık siyasi hayatımda, milletimle birlikte girdiğim hiçbir mücadelen mağlup ayrılmadım. 15 Temmuz bu mücadelenin zirvesidir. Isparta'ya 15 Temmuz gecesi özgürlüklerine, geleceklerine, ezanlarına, bayraklarına sahip çıktıkları için şükranlarımı sunuyorum. Yine 16 Nisan halk oylamasında yüzde 56 oranıyla 'evet' diyerek demokrasisine ve geleceğine sahip çıkan Isparta'ya teşekkür ediyorum. İnşallah, 2019 seçimlerinde tam olarak uygulanacak yeni yönetim sistemimiz, ülkemiz ve Ispartamız için hayırlı olacaktır."


Erdoğan, milletle birlikte yol almanın, yürümenin lafla olamayacağını vurgulayarak, bu iddianın en güzel ispatının yaptıkları hizmetler olduğuna değindi.


Geçen 15 yılda Türkiye'ye yapılan hizmetlerin en yakın şahitlerinin vatandaş olduğunu vurgulayan Erdoğan, eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, iletişimde, toplu konutta, enerji ve sosyal yardımlarda ülkeye çağ atlattıklarına işaret etti.


Erdoğan, Isparta'ya kazandırılan derslik sayısının bin 426 olduğunu, üniversitenin her geçen yıl büyüyerek, gelişerek kendi alanında önemli bir marka haline geldiğine dikkati çekti.


Türkiye'nin sağlıkta en önemli projelerinden olan şehir hastanelerinin ilklerinden birisinin Isparta'da faaliyete geçtiğini, yatırım bedelinin 1,1 milyar lira olduğunu belirten Erdoğan, kendisini dinleyenlere şehir hastanesinden memnun olup olmadıklarını sordu. Erdoğan, "Biz, sizin için varız." dedi.


- "Artık, elmalarınız çürüğe gitmeyecek"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu konutta 4 bine yakın konut projesinin Isparta'da hayata geçirdiklerini, ulaştırmada gerçekleşen yatırımların tutarının 1 milyar lirayı bulduğunu, Isparta-Antalya yolunun büyük ölçüde tamamlandığını, kalan bölümlerinin de 2019'a kadar biteceğini anlattı.


Bugün toplam yatırım bedelinin 235 milyon lirayı bulan meyve suyu fabrikası ile bir içecek şişeleme tesisinin açılışını yaptıklarına işaret eden Erdoğan, "Artık, elmalarınız çürüğe gitmeyecek. Yüzlerce kardeşim elmasını toplayacak ve oraya verecek. Eskiden bu elmalar çürüyordu. Bu iş, at binenin kılıç kuşananındır, bu böyle olur." ifadesini kullandı.


Erdoğan, burada da kamu yatırımlarının açılışını yaptıklarını, çeşitli kurumlara ve belediyelere ait 252 milyon liralık yatırımın resmi açılışını yaparak Isparta'nın hizmet hanesine yeni kalemler eklediklerini söyledi.


En geç ekim ayında 5 bin yatak kapasiteli yurdun biteceğini ve hizmete açılacağını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversiteye gelen öğrencilerin yer ve yurt sorunu olmayacağını vurguladı.


Erdoğan, üniversitenin 59 milyon liralık yatırımlarını hizmete açacaklarını, TOKİ'nin Keçiborlu'da 158 konutu tamamladığını, çiftçilere yönelik 65 milyon liralık destekleme projelerinin hayata geçirildiğini, Isparta Belediyesinin 17 milyon liralık, ilçe belediyelerinin ise 8 milyon liralık yatırımlarını tamamladıklarını ve resmi açılışının yapılacağını kaydetti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yatırımları Isparta'ya kazandıran bakanlıklara, kurumlara ve belediyelere millet adına teşekkür etti.




AA


Geri Dön