19 / 04 / 2024

Isparta'da 4 tek katlı engelsiz yaşam evleri yapılacak

Isparta'da 4 tek katlı engelsiz yaşam evleri yapılacak

Isparta’ya, kimsesiz, korunmaya muhtaç özürlülerin daha iyi koşullarda rehabilite edilebilmeleri amacıyla 8 ya da 12 kişilik grupların kalabileceği 4 tek katlı engelsiz yaşam evleri yapılacak



Isparta Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Altunay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde şu anda Hatay, Uşak ve Bursa’da bulunan Engelsiz Yaşam Evleri Projesi’ni Isparta’da da hayata geçireceklerini kaydetti. Engelsiz yaşam evlerindeki amacın, kimsesiz engellilerin bakımı ve rehabilitasyonunun daha iyi fiziki koşullarda yapılması olduğunu ifade eden Altunay, proje için Mehmet Tönge Mahallesi’nde bir yerin belirlendiğini ve inşaata da başlanıldığını bildirdi.

Engelsiz yaşam şeklinde 4 farklı ev yapılacağını belirten Altunay, evlerin 8 ya da 12 kişilik olacağını ve toplamda 32 ya da 48 kişinin bu evlerde rehabilite edileceğini kaydetti. Henüz evlerin kaç kişilik olacağı ya da yaş grupları konusunun netlik kazanmadığını dile getiren Altunay, dört evin farklı özürlü gruplarına yönelik de olabileceğini ve konunun önümüzdeki günlerde netlik kazanacağını söyledi. Altunay, projenin kısa sürede tamamlanması için gerekli çalışmaları yürüttüklerini kaydetti.

Projeyi önemsediklerini dile getiren Mahmut Altunay, projede her evin bahçesi olacağını ve engellilerin bu evlerde hayata sımsıkı sarılacaklarını söyledi. Engellilerin de bu toplumda var olduklarını vurgulayan Altunay, "Engellilerimize engelsiz bir yaşam sunacağız. Kimsesiz çocuklarımıza yönelik yapılan sevgi evlerinin bir benzeri engellilerimiz için olacak. Bu toplumda onların da en iyi şekilde yaşama hakkı var. ’Engelsiz Yaşam Evi’ projesi, engellilerimizin bakımlarının daha iyi yapılması ve daha iyi koşullarda rehabilite edilmesine imkan sağlayacak" diye konuştu.

Evlerden sadece Isparta’daki engellilerin değil, ülke genelindeki engellilerin faydalanabileceğini söyleyen Altunay, Isparta’daki fiziki koşulların iyi olması nedeniyle böyle bir merkezin Isparta’da yapılmasına karar verildiğini belirtti.
AA


Geri Dön