25 / 04 / 2024

Isparta'da 9 bin metrekarelik alanda okul yapımı için onay verildi!

Isparta'da 9 bin metrekarelik alanda okul yapımı için onay verildi!

TOBB ve ITSO işbirliğinde İsparta'ya yapılması planlanan teknik ve endüstri meslek lisesi için Belediye Meclisi, Gül Petek Sanayi Sitesindeki 9 bin m2'lik alana onay verdi..



TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile İsparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) işbirliğinde ilimize yapılması planlanan teknik ve endüstri meslek lisesi için Gül Petek Sanayi Sitesi içerisinde belirlenen alana Belediye Meclisi onay verdi. 


Ekim ayının son meclis toplantısında imar komisyonunun yaptığı çalışma doğrultusunda Sanayi Sitesi içerisindeki Gül Petek Sanayi Kooperatifine ait olan 9 bin metrekarelik alanda endüstri ve teknik lise yapılması oy birliği ile kabul edildi. Buna göre alanın 1/5000 ve 1/1000 uygulama planlarına işlenmesi uygun görüldü. Bu kararla birlikte yapılacak okulun yer sorunu da çözülmüş oldu. 


ÇOK BÜYÜK OLACAK


Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Vali Vahdettin Özkan olmak üzere belediye meclis üyelerine, imar komisyonu üyelerine teşekkür etti. Boyacı, "Uzun süredir hayalini kurduğumuz proje nihayet gerçekleşecek. Isparta çok büyük bir teknik liseyi kazanacak. Bu Isparta'nın yararına olacak" dedi.



Sabah Akdeniz


Geri Dön