16 / 04 / 2024

Isparta'da arsa bulmak çok zor!

Isparta'da arsa bulmak çok zor!

Dereli Emlak Ortağı Osman Yıldız, "Arsa payları Isparta'da çok yüksek. Bundan dolayı da arsanın olmayışı konut alanını daraltıyor ve maliyetler artıyor" dedi.



Dereli Emlak Ortağı Osman Yıldız, artışı, ev yapılacak arsa bulunamamasına ve üniversite öğrencilerinin konusuna bağladı. Kentte son yıllarda bir de kentsel dönüşüm olayının başladığını kaydeden Yıldız, şuanda kiralık ev bulmakta büyük sıkıntı yaşadığını belirterek; "Arsa payları Isparta'da çok yüksek. Bundan dolayı da arsanın olmayışı konut alanını daraltıyor ve maliyetler artıyor." dedi. Son yıllarda Isparta'da satılık ve kiralık ev fiyatları, gerek kentsel dönüşüm gerekse öğrenci sayısının her geçen yıl artması nedeniyle artmaya devam ediyor. Dereli Emlak Ortağı Osman Yıldız, artışı, ev yapılacak arsa bulunamamasına ve üniversite öğrencilerinin konusuna bağladı. Kentte son yıllarda bir de kentsel dönüşüm olayının başladığını kaydeden Yıldız, şuanda kiralık ev bulmakta büyük sıkıntı yaşadığını belirterek, "Arsa payları Isparta'da çok yüksek. Bunda dolayı da kiralık ev fiyatları, gerek kentsel dönüşüm gerekse öğrenci sayısının her geçen yıl artması nedeniyle artmaya devam ediyor. Kenar mahallelerde dahi satılık evlerin metrekare fiyatı 2 bin lira. Lüks konutlarda metrekare fiyatı 4 bin liraya çıkıyor. Ortalama olarak Isparta'daki satılık evlerin metrekare fiyatı 3 bin lira. Kiralar ise çok yüksek" dedi. 


"ANTALYA'DAN EV ALANLAR ÇOK"

Isparta'da ev fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı insanların Antalya'yı tercih ettiğini ifade eden Yıldız; "Gerek kiralık gerek satılık evlerin İzmir'de daha uygun olduğunu görenler Antalya'yı tercih ediyor. Bu acı bir gerçektir. Eskiden lsparta'nın zenginleri, Antalya'da yaşamayı tercih ederdi. Şimdi ise işçi ve memur kesimi de kiralık ve satılık ev sorunundan dolayı Antalya'da yaşantısını sürdürüyor" şeklinde konuştu. 


"KİRALIK EVLER 650 TL'DEN BAŞLIYOR"

Bazı illerde emlak satışlarından patlama yaşandığını ancak Isparta'da bunun olmadığını dile getiren Yıldız, "Çünkü fiyatlar çok pahalı. Isparta'da yeni imar planı olursa fiyatlar düşer. İmar kiraları düşürecek, maliyetleri düşürecektir. 2017 yılı sonunda 25 binlik ve 5 binlik planların Belediye tarafından yapılmasını bekliyoruz. Bin 400 lira asgari ücret alan kişiden bin lira kira istemeye utanıyoruz. Kiralık evlerde en düşük fiyat 650 liradan başlıyor. Ancak doğalgazlı, normal bir kiralık ev 800 - 1000 lira civarındadır. Lüks evlerde ise bin 500 ile 2 bin lira arasında kira isteniyor. Asgari ücret belli, verilen kira belli" dedi. Dereli Emlak Ortağı Osman Yıldız, kiralık ev fiyatları gibi site aidatlarının da çok yüksek olduğunu ve aylık aidatı 

500 lira olan siteler olduğunu belirterek, Yılda 5 - 6 bin lira para aidata verildiğini ve bunun da orta halli bir ailenin kira parası kadar aidat verilmesi anlamına geldiğini ifade etti.


İlke Gazete


Geri Dön