20 / 04 / 2024

Isparta'da eski binalar yıkılıyor!

Isparta'da eski binalar yıkılıyor!

Isparta'da yaklaşık üç yıl önce başlatılan 'Kentsel Dönüşüm' projesi kapsamında tüm eski yapılar yıkılacak ve yerine akıllı binalar, depreme dayanıklı binalar yapılacak.



Isparta'da yaklaşık üç yıl önce başlayan 'Kentsel Dönüşüm' çerçevesinde tüm eski yapılar yıkılacak ve yerine akıllı binalar, depreme dayanıklı binalar yapılacak.  Bu doğrultuda, yüzlerce hatta binlerce bina yıkılacak ve bu binaların hafriyat yani inşaat atıkları ortaya çıkacak.  Bunların rastgele atılması ise büyük bir çevre kirliliği oluşturacak. İşte bunun önüne geçilmesi için Belediye Başkanlığı harekete geçti. 


Isparta Belediye Meclisi, kaçak ve kontrolsüz dökümün önüne geçilerek çevre denetiminin sağlanması ve çevre kirliliğinin azaltılması için hafriyat toprağı, inşaat yıkıntı ve yıkıntı atıkları taşıyan araçlara 'Araç Takip Sistemi' taktırılmasına karar verdi. Isparta Belediyesi, Kentsel Dönüşümün yavaş da olsa devam ettiği şehirde, yıkılan binaların inşaat yıkıntı atıklarının düzenli olarak bertaraf edilmesi ve çevre kirliliğine mahal verilmemesi için oy sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Bilindiği gibi, Isparta'da yaklaşık üç yıl önce başlayan 'Kentsel Dönüşüm' çerçevesinde tüm eski yapılar yıkılacak ve yerine akıllı binalar, depreme dayanıklı binalar yapılacak. Bu doğrultuda, yüzlerce hatta binlerce bina yıkılacak ve bu binaların hafriyat yani inşaat atıkları ortaya çıkacak. Bunların rastgele atılması ise büyük bir çevre kirliliği oluşturacak. İşte bunun önüne geçilmesi için Belediye Başkanlığı harekete geçti.  2872 sayılı Çevre Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü yönetmeliğinin genel esaslarını içeriyor. 


Isparta il sınırları içerisinde oluşan hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntı atıklarına bağlı çevre kirliliği sorununun önüne geçilmesi ve yapılan çalışmaların daha etkin ve planlı bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor. 



Objektif Gazetesi 


Geri Dön