25 / 04 / 2024

Isparta'da imar çapı bedeline zam yapıldı!

Isparta'da imar çapı bedeline zam yapıldı!

Isparta Belediye Meclisi'nde 2017 Gelir Tarifesinde unutulan maddeleri yeniden görüşerek karara bağladı. Buna göre imar çapı bedeline zam yapıldı.



Belediye Meclisi, geçtiğimiz yıl Aralık ayında kabul edilerek meclisten geçen 2017 Gelir Tarifesinde unutulan maddeleri yeniden görüşerek karara bağladı. Buna göre; tarifede sehven 'iptal' yazılan bölümün iptal durumu kaldırıldı ve imar çapları için alınan 110 TL'lik ücret de 120 TL'ye çıkarıldı. 


Belediye Meclisinin geçtiğimiz Cuma günü yapılan Şubat ayı son toplantısında, 9 Aralık 

2016 tarih ve 289 sayılı kararı ile onaylanan  2017 yılı Gelir Tarifesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile ilgili ücretlendirmede sehven yapılan, unutulan maddelerin yeniden görüşülmesi konusu ele alınarak karara bağlandı. 


KOMİSYON; "SEHVEN YAZILAN 'İPTAL' KELİMESİ ÇIKARILMALI" 

Buna göre; Tarife Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Gürsan Taştekin tarafından okundu. Taştekin raporda; "Meclisimizin 6 Şubat 2016 tarih ve 289 sayılı kararı ile onaylanan 2017 yılı gelir tarifesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile ilgili ücretlerde sehven yapılan ve unutulan maddelerin yeniden görüşülmesi konusunda; 


"İMAR ÇAPI BEDELİ 120 TL OLARAK ALINACAK" 

1.Ruhsat birimi ile ilgili ücretlerde isim değişikliği bölümünde sehven iptal yazılmış olup, bu bölüm yeni bir madde olarak; isim değişikliği ruhsatı, projelerde hiçbir değişiklik yapılmaksızın sadece ada parsel, mal sahibi, müteahhit yapı denetim kuruluyu (fesih) vb. değişikliklerinde hazırlanacak ruhsatlarda alınacak ücret her ruhsat için sadece 120 TL olarak belirlenmiştir. 

2.Verilen imar durum belgesinde (imar çapı) isim değişikliği veya imar planında değişiklik olmadığına dair tasdik istenmesi durumunda imar durum belgesi yenilenip çap üzerine ne amaçla verildiği not düşülür. İsim değişikliği ve imar planında değişiklik yoktur' ibaresi bulunan imar çaplarında 120 TL tasdik ücreti alınır. Saygılarımızla arz olunur" dedi. 


OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ 

Söz konusu komisyon raporu daha sonra Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından meclisin onayına sunuldu ve oy çokluğu ile kabul edildi.


Demokrat Gazetesi


Geri Dön