20 / 04 / 2024

Isparta'da inşa edilecek yurdun imar planı reddedildi!

Isparta'da inşa edilecek yurdun imar planı reddedildi!

Isparta’nın en önemli talepleri arasında sayılan ikinci üniversiteye hazırlık olarak yorumlanan 2015 yılında yapılacak yurt yatırımları konusunda engel çıktı. İl Özel İdaresi arazisi ile ilgili Belediye Meclis gündemine gelen imar değişikliği talebi red e



Isparta’nın en önemli talepleri arasında sayılan ikinci üniversiteye hazırlık olarak yorumlanan 2015 yılında yapılacak yurt yatırımları konusunda engel çıktı. En büyük yurdun yapılacağı İl Özel İdaresi arazisi ile ilgili Belediye Meclis gündemine gelen imar değişikliği talebi red edildi. İstanbul’daki işadamları tarafından yaptırılacağı belirtilen 5 bin kişilik yurt yeri ile ilgili karar Çevre Şehircilik Banlığına götürülecek.

              

İl Özel İdaresi mülkiyetinde bulunan ve imar planında turizm tesis alanı olarak görülen arazinin turizm alnından çıkarılarak yurt alanına dönüştürülmesi talebi Belediye Meclisinde görüşüldü. İl Özel İdaresi’nin Çünür’deki alanına yurt yapılması teklifine Belediye Meclisi’nden onay çıkmadı. Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Gülboy, “Önceki Meclis döneminde de yurt yapımı için karar alınmış. Fakat toplamda 207 bin metrekare alana bugüne kadar bir şey yapılmamış” dedi.


MİLLETİMİZE ŞİKAYET EDİYORUZ

Belediye Meclis kararını eleştiren Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, "Belediyenin bu yaklaşımını hoş karşılamıyoruz. Onlar izin vermezse, biz de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay alarak bu yurdu yaptırırız. Belediye bu konuda bize yardımcı olmadığı için de onları milletimize şikayet ediyoruz" diye konuştu.

 

Isparta'da ekonomik, sosyal ve kültürel hayat açısından vazgeçilmez olarak görülen üniversite öğrencilerinin en önemli sorunu olan barınma konusunda 2015 yılı içinde önemli adımlar atılıyor.



Söke Ekspres Gazetesi


Geri Dön