26 / 04 / 2024

Isparta'da inşaat sektörü 380 sektörü harekete geçiriyor!

Isparta'da inşaat sektörü 380 sektörü harekete geçiriyor!

Isparta'da iş dünyasının lokomotifi olan inşaat sektörüyle ilgili bir gerçek daha ortaya çıktı. Müteahhit tarafından yapılan apartman (ortalama 5-7 katlı) şehirde ki 380 sektörü de peyder pey harekete geçiriyor.



Isparta'da iş dünyasının lokomotifi olan inşaat sektörüyle ilgili bir gerçek daha ortaya çıktı. Müteahhit tarafından yapılan apartman (ortalama 5-7 katlı) şehirde ki 380 sektörü de peyder pey harekete geçiriyor. 5 katlı apartmanın tamamlanıp, sahibine teslim edilip taşınılması sürecinde binlerce kişi ekmek parası kazanıyor. 


Isparta'da son yıllarda büyük önem taşıyan inşaat sektörü, beraberinde yüzlerce sektörü de harekete geçiriyor. İsparta Girişimci Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Haşan Büyükçam, bu gerçeği şehir kamuoyu ile paylaştı, inşaat sektörünün desteklenmesi gerektiğini ifade eden Büyükçam, gerekli desteklerin ve yardımların verilmesi taktirde 380 meslek grubunun hareketleneceğini belirtti. IGSİAD Başkanı Büyükçam; "İnşaat, İsparta için çok önemli ticari dallardan biridir. 380 tane altında kaleme, birbirinden bağımsız düşünülürse 100 ün üzerinde ticari sektöre girdi sağlayan bir sektör" dedi. 


İNŞAAT HARİCİNDE TARIM VE HAYVANCILIKTA DESTEKLENMELİ 

Başkan Büyükçam tarım ve hayvancılık sektörlerine ilişkinde şu bilgileri paylaştı; "2017 yılına girerken Ocak ayında milli tarım ve hayvancılık projesi kapsamında havza bazlı üretimi destekleme modeli 50 il kalkınma öncelikli uygulama faaliyete girdi. Ülke genelinde buğday arpa yem bitkileri nohut fasulye ve tane mısıra destekleme primi veriliyor. Isparta içinde gül ve kekikte teşvik primi verilebilir miydi? 2017 milli tarım projesi kapsamında hayvancılıkta mera hayvancılığı içerisinde damızlık koç, damızlık teke, damızlık manda üretimi içerisinde maalesef Isparta 'yı görememekteyiz. Halbuki İsparta Cumhuriyet dönemi öncesinde teke yöresi olarak adlandırılan bölge içerisinde yer almakla beraber keçi üretiminde hatırı sayılı bir ildir. Yine yalvaç bölgesi mandası ile ünlüdür. Koruma altındadır. 100 de 50 destekleme primi vardır. Fakat bölge olarak hayvancılıkta neden yerli üretimi destekleme projesi içerisinde yer almadığımızı anlamakta gerçekten güçlük çekiyoruz"


Haber Gazetesi


Geri Dön