18 / 04 / 2024

Isparta'da kentsel dönüşüm hızlı ilerliyor!

Isparta'da kentsel dönüşüm hızlı ilerliyor!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz, Gazeteciler Cemiyeti yöneticilerinin ziyaretinde kentsel dönüşüm konusunda basının verdiği desteğe teşekkür etti. İlker Yavuz, şu ana kadar merkez ilçeden 245 yapının yıkıldığını belirtti.



Isparta Gazeteciler Derneği Başkanı Şevket Karahan ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde konuşan Çevre ve Şehircilik Müdürü İlker Yavuz, şu ana kadar 275 binanın riskli yapı ilan edildiğini söyledi. Bu binanın 682 bağımsız bölümden oluştuğunu belirten Yavuz, en çok başvurunun merkez ilçeden olduğunu kaydetti. 


Şu ana kadar merkez ilçeden 245 yapının yıkıldığını belirten Yavuz, hak sahiplerine şu ana kadar 3 milyon 346 bin TL'lik kira yardımı yapıldığını ifade etti. İsparta basınının bu yasanın uygulama sürecine büyük destek verdiğini belirten Yavuz, riskli yapı tespitlerinin ilçelere göre dağılımını şöyle açıkladı: "Aksu 1. Eğirdir 4. Gelendost 3. Keçiborlu 4, Merkez 245, Senirkent 4. Uluborlu 1, Yalvaç 12, Yenişarbademli 1." 


Gazeteciler Derneği Başkanı Şevket Karahan da İsparta'nın kentsel dönüşümü İlker Yavuz'un göreve başlamasıyla öğrendiğini söyledi. 

Karahan, "Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nde kentsel dönüşüm birimi bile yoktu. 

Sayın müdürümüz göreve geldikten sonra bu birimi kurdu. Şimdi sağlıklı ve hızlı bir şekilde çalışıyor. Biz gazeteciler olarak bu yasanın önemini biliyoruz. Afet konusu hayati önem taşıyor. Hükümetimiz bu anlamda çıkardığı yasa ile Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir devrim yaratmıştır" diye konuştu. 


Isparta Akın Gazetesi


Geri Dön