26 / 04 / 2024

Isparta'da Kentsel Dönüşüm Yasası iyi değerlendirilmeli!

Isparta'da Kentsel Dönüşüm Yasası iyi değerlendirilmeli!

Isparta'da ki evlerin eski olduğuna dikkat çeken firmanın Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, "Evleri yıkarken hayretler içerisinde kaldık, Isparta'da Kentsel Dönüşüm Yasası iyi değerlendirilmeli" dedi.



Gülistanda 48 konuttu Gulkent Evlerini kentsel dönüşüm kapsamında yıkan Ankaralı firma Mert SK, güvenilir daireleri temeli atarak, çalışmalara başladı. Isparta'da ki evlerin eski olduğuna dikkat çeken firmanın Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, "Evleri yıkarken hayretler içerisinde kaldık" dedi. Eski binaların dalla sağlıklı ve güvenilir yapılmasını sağlayan Kentsel Dönüşüm Yasası. Isparta'da işlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Gülistan'da yıkılan Gülkent Evlerinin yeniden yapımına haşlandı. Ankaralı firma Mert SK A.Ş. tarafından yapılan 'Mert Safir Kent" projesinin temeli geçtiğimiz hafta atıldı. Dün de kat maliklerine yönelik düzenlenen yemek organizasyonunda yapılacak projenin yakından görünmesi sağlandı. Yemeğe İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmul Zadeoğju, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmerı, Isparta İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Göçer de katıldı.


2017 BAHAR AYLARINDA ANAHTAR TESLİMİ YAPACAĞIZ 

Proje hakkında bilgi veren Mert SK AŞ Yönelim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu. 2014 yılında Gülkent DSİ Evleriyle sözleşme imzaladıklarını ve bu anlamda kentsel dönüşüm kapsamında İsparta'deki iliklerden biri okluğunu söyledi, ruhsat aşamasından sonra geçtiğimiz hafta temel attıklarını dile getiren Alimoğlu. 48 dairelik binaları yıktıklarını ve yerine 35 bin 500 m2 alanda 4 blok seklinde toplam 150 daire inşa edeceklerini bildirdi. Alimoğlu,"Kış. şartlarını göz önünde bulundurarak, olağanüstü bir durum yaşamazsak 2016 Mart-Nisan ayında kaba inşaatını bitirmeyi planlıyoruz, 2017 yılının bahar aylarına da doğru da anahtar teslimine geçmiş olacağız' dedi. 


ISPARTA'DAN GELEN TEKLİFİ DEĞERLENDİRDİK 

Öle yandan Isparta'ya Ankara'dan geldiklerini ancak gelme nedenlerinde özel bir durumun olmadığını ifade eden ibrahim Alimoğlu, 'Isparta'dan gelen bir teklifi değerlendirdik, Proje ve ru hsal aşamasında Özellikle İsparta Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın ve birimdeki çalışan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Çünkü kentsel dönüşüm önemli bir çalışma. Kentsel Dönüşüm yasasında amaçlanan en önemli şey aslında insanlarımızın can ve mal güvenliği. Hem bunu sağlamış, olurken Kem de bu şehre bir yatının yapıyorsunuz. Bu yatırımda şehrin görselliği açısından önemli bir kazanç elde ediliyor" şeklinde konuştu. 


ISPARTA'DA HAYRETLER İÇERİSİNDE KALDIK 

Diğer taraftan Isparta'daki kat maliklerine seslenen Meri SK AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, şunları söyledi: "İsparta "daki evler çok çok eski. Biz buradaki evleri yıktığımız zaman hayretler içerisinde kaldık. Çünkü demir oranının azlığı ve beton oranının çok kötü oluşu. Allah korusun İsparta merkezde büyük bir deprem olduğunu düşünürsek, burada şehrin birinci derecede deprem kuşağında olduğunu unutmamak lazım, İnsanlar müteahhitlerini çok iyi ve doğru seçerek, kentsel dönüşüm yasasından mutlak suretle, hızlı bir şekilde faydalanmaları gerekiyor. Burada hem can ve mal kaybı hem de eski evlerine karşılık yeni ve lüks daire sahibi olacaklar. 

Bunu çok iyi değerlendirmeleri lazım, Bunu dışarıdan duyumlarla değerlendirmesinler. Kentsel dönüşüm yasası bir nimet, bunu en kısa sürede değerlendirmeleri gerekiyor. Depremin nasıl geleccğini bilemiyoruz " 



Akdeniz Gazetesi


Geri Dön