20 / 04 / 2024

Isparta'da öğrenciler için konut fiyatları düşmeli!

Isparta'da öğrenciler için konut fiyatları düşmeli!

Biz üniversitemize ne kadar değer veriyoruz. Yüksek ev kiraları, yüksek yurt fiyatları, sağlıksız sosyal alanlar. Öğrencilerimize ve şehir markamıza rezil ediyoruz. Belediye Başkanımız 3 bin TL kira vererek çocuğunu okutabilir.



Biz üniversitemize ne kadar değer veriyoruz. Yüksek ev kiraları, yüksek yurt fiyatları, sağlıksız sosyal alanlar.Öğrencilerimize ve şehir markamıza rezil ediyoruz. Belediye Başkanımız 3 bin TL kira vererek çocuğunu okutabilir. 2 çocuğunu Kıbrıs'a gönderip özel üniversitede okutabilir. Ispartaya gelecek çocuklarımızın hepsi Anadolu şehirlerden gelmiş, dar gelirli aile çocukları. Sizin çocuklarınız Afyonkarahisar 'a, Malatya'ya, Kütahya" ya gittiği zaman 800-1000 TL ev veya yurt parası vermesi hoşunuza gider miydi? 300 tane arsa sahibi para kazanacak diye binlerce Ispartalıyı, üniversite öğrencisini mağdur etmenin ne anlamı var. Biz Ispartamıza ve üniversitemize sahip çıkmak zorundayız. Aklımızı başımızaalalım. Eğer makul seviyeye çekmezsek yıl sonra bu şehre öğrenci gelmez. 


TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ÖĞRENCİ KAMPÜSÜ YAPILIYOR  

Biz hükümet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. KYK yurdu yapmak için yıllarca üniversitesi yönetiminin keyfini bekledik. Üniversitenin merkezinde AVM yapan zihniyet, öğrencilerimiz için bir yurt yerini çok gördü. Ama o günler geçti. Isparta sevdalısı bir yönetim bugün iş başında. Desteğimiz tam olacaktır. Kredi Yurtlar Kurumumuz merkezde yatırımlarına başladı. İl Özel İdaresi olarak atıl kalmış 100 dekanlık alanda Türkiye'nin en büyük yurt kampüsü yapıyoruz. 5 bin öğrencimize KYK çatısı altında barınma imkanı sunuyoruz. İstikrar devam ettiği sürece 330 TL olan burs yardımını arttıracağız.


GÖĞÜ KISKANMAMALI 

Belediye Başkanımız da üzerine düşeni yapsın. 2019 yılına kadar Isparta için yararlı olan tüm projelerinize destek vereceğim. Ankara'da takipçiliğini ben yapacağım. 2019 yılına kadar Isparta'nın menfaatine olan her konuda yanınızdayız ve arkanızdayız. Buradan namuz sözü veriyorum. İmar alanlanına arttırsın, göğü kıskanmasın. Bugün teknoloji denizin üzerinde bile ev yapmaya müsait. Hükümetimiz deniz üzerinde havaalanı yaptı. Isparta'da imar kilidinin açılması gerekiyor. Biz bu şehrin sahibiyiz. Eğer belediye bu kilidi açmazsa biz açarız. Devletimizin izin bu konularda yetkisi tamdır.



Akdeniz Gazetesi


Geri Dön