26 / 04 / 2024

Isparta'da toplu konut yapacak arazi yok!

Isparta'da toplu konut yapacak arazi yok!

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, vatandaşların sürekli ucuz toplu konut üzerine talepte bulunduklarını ancak Isparta'da arazi sıkıntısı olduğunu belirterek, "Arazi olsa toplu konutu belediye olarak biz yapacağız" dedi.



Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, vatandaşların sürekli ucuz toplu konut üzerine talepte bulunduklarını ancak Isparta'da arazi sıkıntısı olduğunu belirterek, "Arazi olsa toplu konutu belediye olarak biz yapacağız. Hatta TOKİ'den daha da güzel yaparız" dedi. Belediye Başkam Yusuf ziya Günaydın, son dönemde vatandaşlar arasında sıkça talep edilen ucuz toplu konut üzerine sürekli çalıştığını ancak İsparta'da arsa bulmakta güçlük çektiklerini bildirdi. Bu anlamda yoğunluğu en yerine yüksekliğe verdiklerini ve 7 mahallede yapılaşmayı 7 kata çıkardıklarının altını çizen Günaydın, inşallah pahahlığı bu şekilde engelleyeceğiz" dedi. Bu anlamda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Günaydın, şunları söyledi; 


AKKENT'İN ALTINDA BİR YER VAR 500 KONUT ANCA SIĞAR 

"Geçmişte Türkiye'de daha  TOKİ  yokken 1700 konutlu Belmaş konutlarını yaptık ve teslim ettik. Türkiye'nin en büyük şirketleri 18 ayda bizimki gibi bitiremiyor. Bizim yeteri kadar arazimiz yok. Özellikle hazine arazimiz hiç yok. Akkent'in arkasında ileride elektrik akımının kuvvetli geçtiği bir yer var. Oraya 250-500 konut zor sığar. TOKİ bize orayı sordu. Oranın ayrıca altyapı sorunu var. En azından bize sordular. Biz uygunluğunu ve uygun olmayan taraflarını bildirdik. Zararlı bir şey yapmamaları açısından belediye iman olarak yardımcı oluyoruz. 



VATANDASIN MENFAATİNİ KORUYARAK HAREKET EDİYORUM 

Olumsuz bir şey söylediğimiz zaman karşı tarafa belediye engelliyor demeleri konusunda fırsat vermek istemiyorum. Bu İsparta Hastanesi inşaatı için oldu. Siyasilerimiz maalesef Yusuf Ziya Günaydın engelliyor, yaptırmıyor diyorlar. Peki, yapılmadı mı? Engel mi oldum? Ruhsatı da verdim. Yusuf Ziya Günaydın hiçbir zaman engel olmuyor. Yusuf Ziya Günaydın tersine engelleri ortadan kaldırıyor. Ben toplumunun menfaatini koruyarak çalışan bir belediye başkanıyım. 



PAHALILIĞI DÜŞÜRMEK İÇİN 7 KAT YAPILAŞMA İZNİ VERDİK 

Arazi olsa toplu konutu belediye olarak biz yapacağız. TOKİ'den daha da güzel yaparız. Ama arazi sıkıntımız var. İsparta'da arsalar pahalı. Bu pahalılığın etkilerinden birisi de üniversitemizin büyümesi. 500 m2 arsa bile çok yüksek rakamlara çıktı. 50 bin lira dediğimiz arsa 350 bin liraya satıldı. Ama biz boş durmuyoruz. Müteahhitlerimize ve arsa sahiplerimize konut üretme açısından 7 eski mahallemize yeni bir imar planı geliştirdik. Ben kat yüksekliğini 5 kat istiyordum. Ama mahallelerimizden daha yüksek talep geldi. 7 kat istiyorlar. Ben 5 katı daha estetik görüyordum. Meclisimize başvurarak 7 mahallede de 7 kata çıkardık. Halk ne isterse onu yaparım demiştim. Ben 5 kat istedim ama halk 7 kat dedi. Alınan kararla 7 kata çıkartıldı. Artık müteahhitlerimiz oralara ada ada girerek daha profesyonel çalışmalar yapacaklar. Bu da bir nevi arsa üretmektir. Bunlar devreye girince inşallah pahalılık daha da düşecek." 



Isparta Postası


Geri Dön