29 / 03 / 2024

Isparta'daki konutlar depreme dayanıklı değil!

Isparta'daki konutlar depreme dayanıklı değil!

"insanlar müteahhitlerini çok iyi ve doğru seçerek kentsel dönüşüm yasasından mutlak surette çok hızlı bir şekilde faydalanmalılar" diyen Mert SK Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili değerlendirme yaptı.



"insanlar müteahhitlerini çok iyi ve doğru seçerek kentsel dönüşüm yasasından mutlak surette çok hızlı bir şekilde faydalanmalılar" diyen Mert SK Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı. 


"Demir oranının azlığı beton oranının çok kötü oluşu bizi çok şaşırttı. 

Yarın bir deprem olduğunu düşünürsek ve İsparta'nın da birinci dereceden deprem kuşağı olduğunu da unutmamak gerek bu korkunç bir şey olur. Dolayısıyla İsparta için kentsel dönüşüm süreci bir nimet" dedi. 

Mert SK Yönetim Kurulu Başkanı ibrahim Alimoğlu kentsel dönüşüm sürecini değerlendirdi. İsparta'da kentsel dönüşüm sürecinin elzem olduğunu belirten ibrahim Alimoğlu, vatandaşların önce can ve mal güvenliklerini düşünmeleri gerektiğini söyledi. Mert SK Yönetim Kurulu Başkanı ibrahim Alimoğlu şöyle konuştu:" Kentsel dönüşüm önemli bir çalışma. Kentsel dönüşüm yasasıyla amaçlanan en önemli şey can güvenliği. Doğal olarak hem bunu sağlamaya çalışırken hem de bir yatırım yapmış oluyorsunuz. Şehrin de görselliği açısından önemli bir kazanç elde ediliyor. Bu anlamda Belediye başkanımız Yusuf Ziya Günaydın'a teşekkür ediyoruz. Kentsel dönüşüm İsparta'da yaşayan insanlar için konuşuyorum. Çünkü buradaki evler çok çok eski. Biz buradaki evleri yıktığımız zaman inanın hayretler içerisinde kaldık. 

Demir oranının azlığı beton oranının çok kötü oluşu bizi çok şaşırttı. 

Yarın bir deprem olduğunu düşünürsek ve İsparta'nın da birinci dereceden deprem kuşağı olduğunu da unutmamak gerek bu korkunç bir şey olur. İnsanlar müteahhitlerini çok iyi ve doğru seçerek kentsel dönüşüm yasasından mutlak surette çok hızlı bir şekilde faydalanmalılar. Burada hem can ve mal kaybı hem de eski evlerine karşılık yeni ve lüks dairelere sahip olacaklar. 

Kentsel dönüşüm yasası bir nimet bunu en kısa sürede değerlendirmeleri gerekiyor. Sadece burada bizim canımız yok. Ailemiz her şeyimizin canı var. Depremin ne zaman nasıl geleceğini bilemiyoruz. Biz bunu kentsel dönüşüm ile garantiye alıyoruz." şeklinde konuştu. 


İlke Gazetesi


Geri Dön