25 / 04 / 2024

Ispartakule'de hangi projelerde tedbir var?

Ispartakule'de hangi projelerde tedbir var?

Avcılar'a bağlı Ispartakule'de bazı ada ve parsellere mahkeme kararı ile tedbir konmuştu, tedbir kararı bir çok projeyi etkiledi. Peki projelerde konut satışlarının durduğu Ispartakule'de hangi projelerde tedbir var?




Avcılar'a bağlı Ispartakule'de bazı ada ve parsellere mahkeme kararı ile tedbir konmuştu,  TOKİ   ve Emlak Konut projelerinde sorun çözüldü ve satışlar serbest hele geldi.


2008 yılında piyasaya olan borçları nedeniyle intihar eden Abidin Cevher Özden’in, iş adamı Korkmaz Yiğit’ten olan alacağı nedeniyle Ispartakule'deki ibazı ada ve parsellere mahkeme kararı ile tedbir konmuştu, tedbir kararı binlerce aileyi vurdu. Birçok projede konut ve ticari alan satışının durduğu Ispartakule'de hangi projelerde tedbir var?


Bizim Grup Gayrimenkul'den Tuncay Akman'ın verdiği bilgilere göre Ispartakule'deki TOKİ ve Emlak Konut projelerinde alım satım yapılabiliyor, diğer projelerde ise tedbir kararı var.


İşte Ispartakule'de tedbir kararından etkilenen projeler:


-Yeni Hayat Evleri

-Nissa O2 Residence

-İnnovia Ispartakule

-Banu Evleri 1 ve 2

-Garanti Koza Evleri 1 ve 2

-Apricot Garden




Ispartakule'de alım satım yapılabilen projeler:


-My Town Ispartakule

-1stanbul

-Unikonut Ispartakule

-Stüdyo24

-Olimpos, Patara ve Efes,

-Avrupa Konutları Ispartakule 1, 2, ve 3

-İhlas Bizim Evler 1, 2, 3, 4, 5, 6 ve 7



Ispartakule de hangi projelerde tedbir var?


Tuncay Akman



Haziran 2008’de intihar eden Abidin Cevher Özden’in oğlu Süleyman Cemil Bahadır’ın başvurusu sonrası ilk dava geçtiğimiz yıl açıldı. İstanbul 12 Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 17 sanığı bulunuyor. Tedbir kararını aldıran avukat Yaşar Ağsu, “Bir süre önce hileli yollarla satılan bu araziler üzerine konutlar yapılmış durumda. Tedbir kararı devam ettiği sürece tekbir dairenin satışı yapılamaz. Zaten satış için tapu müdürlüğüne gidildiğinde mahkemenin bu kararı karşılarına çıkacak” dedi. Ispartakule'de mağdur olan ev sahiplerinin tedbir kararına itiraz etme hakları var.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com





Geri Dön