28 / 03 / 2024

Ispartakuleliler tedbir kararının kalkması için mahkemeye başvurdu!

Ispartakuleliler tedbir kararının kalkması için mahkemeye başvurdu!

Ispartakule'deki bazı ada ve parsellere mahkeme kararı ile tedbir konmuş ve Ispartakule'deki bazı projelerde satışlar durmuştu. Tedbir kararına isyan eden Ispartakuleliler bu kararın kalkması için mahkemeye başvurdu...




2008 yılında intihar eden Abidin Cevher Özden’in  iş adamı Korkmaz Yiğit’ten olan alacağı nedeniyle Ispartakule'deki bazı ada ve parsellere mahkeme kararı ile tedbir konmuş ve Ispartakule'deki bazı projelerde satışlar durmuştu. Tedbir kararına isyan eden Ispartakuleliler bu kararın kalkması için mahkemeye başvurdu. Zor durumda kaldıklarını ve bu kararın kalkması için mahkemeye başvurduklarını belirten Ispartakule sakinleri karara itiraz için dilekçe verdi. 


Hasanoğlu İnşaat da mahkemeye başvurmuştu

İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin tedbir koyduğu parseller üzerinde Banu Evleri de bulunuyordu. Banu Evleri’ni inşa eden Hasanoğlu İnşaat, mahkemeye tedbirin kaldırılması için başvurdu.


Ispartakule'de tedbir kararından etkilenen projeler:

-Yeni Hayat Evleri

-Nissa O2 Residence

-İnnovia Ispartakule

-Banu Evleri 1 ve 2

-Garanti Koza Evleri 1 ve 2

-Apricot Garden


Ispartakule'de alım satım yapılabilen projeler:

-My Town Ispartakule

-1stanbul

-Unikonut Ispartakule

-Stüdyo24

-Olimpos, Patara ve Efes,

-Avrupa Konutları Ispartakule 1, 2, ve 3

-İhlas Bizim Evler 1, 2, 3, 4, 5, 6 ve 7



Neden tedbir kararı verilmişti?

Piyasaya olan borçları nedeniyle 2008’de intihar eden Abidin Cevher Özden’in oğlu Süleyman Cemil Bahadır, işadamı Korkmaz Yiğit’ten babasının alacaklarına karşılık İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde dava açtı. Bahadır, Korkmaz Yiğit’in Avcılar Tahtakale Mahallesi’nde yüzlerce dönüm arazisinin olduğunu, Yiğit’in söz konusu arazileri üçüncü kişiler aracılığı ile sattığını öne sürdü. İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi de dava sonuçlanıncaya kadar satışı yapılan 59 parsel üzerine tedbir konulmasını istedi. Bu tedbir kararı, Ispartakule’de yer alan bazı konutlarda alım-satımın önünü kesti. Avcılar Tapu Dairesi kararda geçen parsellere tedbir koyup, alım-satım işlemlerinin başlaması için yeni dava kararını beklemeye başladı.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön