25 / 04 / 2024

Isparta'nın yeni otogarına 5 teklif!

Isparta'nın yeni otogarına 5 teklif!

Isparta Belediyesi'nin projesi olan Yeni Otogar ve Yaşam Merkezi'nin ihalesi gerçekleşti. İhale sonucu tekliflerin incelenmesinin ardından açıklanacak.



Isparta Belediyesinin prestij projelerinden birisi olan Yeni Otogar ve Yaşam Merkezi'nin dün gerçekleştirilen ihalesinde 5 firma teklif verdi. İhalede en düşük teklifi 89 milyon 993 bin TL ile Atlas İnşaat verdi. Tekliflerin incelenmesinin ardından ihale sonucu açıklanacak. 


Yaklaşık 5 yıldır İsparta gündemini meşgul eden ve daha önce iki defa ertelenen Yeni Otogar yapımı konusundaki ihale dün nihayet 

gerçekleştirildi. 


Tam ismi 'Isparta Belediyesi Şehirlerarası Terminal ve Yaşam Merkezi' olan proje için 6 Mart 2017 tarihinde yani dün ihale yapıldı. Belediye Encümen Salonundaki ihale saat 10.00'da başladı. Söz konusu ihaleye; Atlas İnşaat, Arıkan İnşaat - Akarlar İnşaat iş ortaklığı, Ensa İnşaat - Metro Mühendislik özel ortaklığı, İntaş İnşaat ve KMB Metro İnşaat Barankaya İnşaat iş ortaklığı olmak üzere toplam 5 teklif verildi. 


Söz konusu 5 tekliften üçünün iki firmanın başka firmalarla konsorsiyum kurarak ihaleye girmesi dikkat çekti. Diğer, bir deyişle, ikişer ikişer olmak üzere iş ortaklığı kuran 6 firma üç ayrı teklifte bulundu. İki firma ise kendi isimleriyle tekliflerini sundular. İstedikleri Isparta Belediyesi Şehirlerarası Terminal ve Yaşam Merkezi işinin yaklaşık maliyetinin 96 milyon 548 bin 889 lira 13 kuruş olduğunu açıkladı. 


İhalede daha sonra, İhale Komisyonu tarafından ihaleye teklif veren 5 firmanın teklif zarfları tek 

Belediye Proje Müdürü Bülent Arlıoğlu'nun başkanlığındaki ihale komisyonu tarafından yapılan ihaleye ilerleyen dakikalarda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da dahil oldu. Proje Müdürü Arlıoğlu, yaptırmak tek açılarak okundu. Buna göre; söz konusu işin yapımı için; Atlas İnşaat 89 milyon 993 bin TL, Arıkan inşaat - Akarlar İnşaat iş ortaklığı 148 milyon 750 bin TL, Ensa İnşaat - Metro Mühendislik özel ortaklığı 108 milyon 888 bin TL, İntaş Yapı Sanayi 119 milyon 875 bin TL, KMB Metro İnşaat - Barankaya İnşaat iş ortaklığı 104 milyon 447 bin TL teklif verdiler. 


İhalede verilen teklifleri tek tek inceleyen ve bu konuda Proje Müdürü Bülent Arlıoğlu'ndan detaylı bilgi alan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ihale sonunda yaptığı açıklamada; "Bilindiği gibi, göreve gelirken şehrimize son derece modern bir Otogar kazandıracağını söylemiştim. Bakın bugün ihalesini yapıyoruz. Ben, ihaleye katılan firmalara teşekkür ediyorum. Tekliflerini komisyonumuz inceleyerek en kısa sürede sonuçlandıracak. İhaleyi kazanan firma hemen işe başlayacak ve işin bitim süresi olan 750 günden de önce ben işi tamamlamasını istiyorum. Çünkü, bu işin önümüzdeki yerel seçimlerden önce bitmesini istiyorum. Bu konuda ihaleyi kazanan firma elini çabuk tutmak zorunda. Talebim budur" dedi.



Isparta Postası


Geri Dön