25 / 04 / 2024

Isparta'ya 2'nci üniversite yapılacak mı?

Isparta'ya 2'nci üniversite yapılacak mı?

Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Akif Aslan "2. üniversiteye engel olmak gibi bir görüşümüz yok" diyerek eski Gülkent Devlet Hastanesi arkasına yapılacak bir yurdun esnafa zarar vereceğini söyledi.



Akif Aslan, KYK'nın yapacağı her yurda destek vereceklerini söyleyerek "öncelikle daha önce izin aldıkları 207 bin metrekarelik alanı değerlendirsinler" dedi. İl Özel İdaresi mülkiyetinde bulunan ve imar planında turizm tesis alanı olarak görülen arazinin turizm alnından çıkarılarak yurt alanına dönüştürülmesi talebi Belediye Meclisinde ret edilmişti. İl Özel İdaresi'nin Çünür"deki alanına yurt yapılması teklifine Belediye Meclisi'nden onay çıkmaması üzerine gazetemizde yayımlanan habere ve Ak Parti Milletvekili Recep Özel'in açıklamalarına tepki gösteren Belediye Başkan Yardımcısı Akif Aslan belediye olarak ikinci üniversiteye karşı olmadıklarını belirterek "Dolayısıyla bizim mecliste aldığımız karar, İl Özel İdaresinin bize müracaat ettiği yurt ve sosyal tesis olmasını alan şehir merkezine uzak olduğundan ve lojistik olarak sıkıntılı olacağı için, ayrıca diğer bir nokta da ise Özel İdarenin talebi ile kampus içinde 207 bin metrekare alana yurt izni verilmiş olmasına rağmen bugüne kadar tek bir çivi dahi çakılmadığından komisyon kararının meclis onaylanması sonucu ret edilmiştir" dedi. 



BAKANLIKTAN ÇIKARSINLAR 

Belediye Meclisinde ret edilen kararın yurt yapımına karşı bir karar gibi yorumlanamayacağını söyleyen Aslan "Kati suretle bizim ikinci üniversiteye karşıymışız gibi izlenim yaratılmasını hoş karşılamıyoruz. Biz teknik, hukuki ve yasal yollardan iş yapan bir meclisiz. Sayın milletvekili ne dedi? Belediye bu izni vermesin biz Çevre Şehircilik Bakanlığına başvuru yapar bu izni alırız dedi. Buyursunlar Çevre Şehircilik Bakanlığına başvuru yaparak izni alsınlar. KYK'nın yapacağı yurtların destekçisiyiz. Daha öncede verdiğimiz bu konudaki kararlar var. Buyursunlar ihalesine çıkarak öncelikle o yurtları yapsınlar" şekilde konuştu. 



Komisyon Kararının Arkasındayız Meclis olarak komisyon kararının arkasında olduklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Akif Aslan "Biz komisyonumuzun aldığı kararın sonuna kadar arkasındayız. Biz devletimizin yapacağı her yurdun arkasındayız. Sorun o bölgenin lojistik olarak karşı olması. Biz 5 bin öğrencinin o bölgeye götürülmesinin esnafa ciddi zarar vereceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı. 


Isparta Ekspres Gazetesi


Geri Dön