26 / 04 / 2024

Isparta'ya öğrenci yurdu yapılacak mı?

Isparta'ya öğrenci yurdu yapılacak mı?

İstanbul Yolu üzerindeki eski SSK binası arkasına yapılması planlanan öğrenci yurduyla ilgili İl Özel İdaresinin talebini reddeden Isparta Belediyesine AK Parti kanadından sert tepki geldi.



 Karara şaşırmadıklarını söyleyen AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, “Siz izin vermezseniz, biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gereken izni alırız” diyerek belediye yönetimine rest çekti.

 

Ret kararının gerekçesini açıklayan İmar Komisyonu Başkanı Gülboy, "Toplamda 207 bin metre karelik yapı inşaat alanı olan bir yere bugüne kadar bir şey yapılmamış. O nedenle teklifi uygun görmedik" şeklinde konuşmuştu. 


Belediye Meclisinden çıkan karara ilk tepki AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel'den geldi. 

Isparta'da12 bin kişilik daha acil öğrenci yurduna ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Milletvekili Özel, "Bu yurdu İstanbul'da yaşayan Ispartalı işadamlarımızı yapacaktı. Bu kararı yeniden gözden geçirmezlerse biz izni bakanlıktan alırız" dedi. 

MHP ile paralel yapının dirsek temasta olduğunu söyleyen Özel, "Sadece yurt binasına engel olmuyorlar. 2 özel hastanemizin yatırımını da engelliyorlar" ifadelerini kullandı. 


"İZİN VERİLMEZSE BAKANLIKTAN İZİN ALIR YAPARIZ"

Isparta'da 70 bine yakın öğrenci bulunduğunu ve bunların ciddi anlamda yurt sorunu yaşadığını dile getiren Milletvekili Özel, "Belediye 5 bin kişilik yurt yapımıyla ilgili izin vermiyor. Neymiş? Daha önce 2 kez yurt yeri verilmemiş, kazık çakılmamış. Kardeşim orayla ilgili bazı problemler vardır. Burayla ilgili problem yok. KYK burada özel girişimle bir yurt yapacak. Buraya neden engel olduklarını anlayabilmiş değiliz. Onlar izin vermezse Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan izin alıp o yurdu tekrar oraya yaptırırız. Belediyenin bu yaklaşımını hoş karşılamadığımızı ve gençliğe şikâyet ettiğimizi belirtiyorum" dedi. 


BAZI ARKADAŞLARIMIZI HAİN ÇETENİN ELİNDEN KURTARMAK İSTEDİK"

Öte yandan yurt konusunda özellikle bu dönem çok sıkıntı yaşandığını belirten Özel, paralel yapıya atıfta bulunarak, "Bazı arkadaşlarımızı o hain çetesi elinden kurtarmak istedik. Belediye bu konuda bize yardımcı olmadığı için onu İsparta'mıza ve milletimize şikayet ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ruhsatı alma noktasında bizi zorlamazlar diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. 



Gülkent Gazetesi


Geri Dön