28 / 03 / 2024

Isparta'ya Yeni Otogar için 55 parsel kamulaştırılacak!

Isparta'ya Yeni Otogar için 55 parsel kamulaştırılacak!

Belediye Başkanı Günaydın, Çünür Mahallesi'nde yapılması planlanan Yeni Otogar için 55 adet parselin gerekli kamulaştırma bedelinin 10 milyon liralık kısmının İller Bankası'ndan karşılanması amacıyla Belediye Meclisi'ne başvurdu.




Belediye Başkanı Günaydın, Çünür Mahallesi'nde yapılması planlanan Yeni Otogar için 55 adet parselin gerekli kamulaştırma bedelinin 10 milyon liralık kısmının İller Bankası'ndan karşılanması amacıyla Belediye Meclisi'ne başvurdu.  Belediye Meclisi Kasım ayı toplantılarının ilk oturumu dün Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında yapıldı. Toplantı öncesinde MHP'li üyeler, 1 Kasım seçim sonuçları nedeniyle AK Partili üyeleri tebrik etti.  Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çünür'e yapmayı planladığı Yeni Otogarın arsa kamulaştırması için Meclisten borçlanma yetkisi istiyor. Çünür Mahallesi uygulama imar planında otogar alanına ayrılan toplam 197282,14 metrekare 55 adet parselin istimlaki hususunda Ekim ayında Encümen kararı alınmıştı. Bu karara istinaden gereken kamulaştırma bedelinin 10 Milyon TL'lik kısmının İller Bankası'ndan borçlanma yapılması teklifi Belediye Meclisi'ne sunuldu. Dün yapılan oylamada bu madde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Komisyon raporuna göre Cuma günkü Meclis toplantısında görüşülerek karara bağlanacak.  Diğer taraftan Cuma günkü Meclis toplantısında 2016 mali yılı bütçesi de görüşülecek. 


Isparta Ekspres Gazetesi 


Haber Isparta Postası Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Belediye Başkanı Günaydın, Çünür'de yapılması planlanan ve çizimleri tamamlanmak üzere olan Yeni Otogar projesini ilk kez açıkladı. Otogarın 80 metrelik bir kuleye sahip olacağını belirten Günaydın, hedeflerinin ilkbahar aylarında inşaatın başlaması olduğunu belirtti. 


Isparta'da şehir merkezinin tanı ortasında kalan ve trafiğe büyük yük getiren otogarın taşınması için uzun zamandır çalışma yürüten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, hedefine ulaşmak üzere. Yeni Otogarın yapılacağı Çünür Mahallesi'ndeki arsa sahipleriyle zaman zaman sorun yaşayan Günaydın, bu işin tatlı bir şekilde çözülmesi için büyük gayret sarf ediyor. Bu kapsamda istimlaki yapılan arsaların sahiplerine ücretleri nakit ödeniyor. Başkan Günaydın, çizimleri tamamlanmak üzere olan proje hakkında ilk kez detaylı bilgi verdi. 


Çünür halkıyla rakamsal konularda zaman kaybettiklerini ifade eden Başkan Yusuf Ziya Günaydın, "Tüm vatandaşlarımız sevinerek versin diye mevcut değerin üstüne çıktık. Bugün Ankara'daki AŞTİ'yi, İstanbul'daki otogarı da ele alsak böyle çözümlü bir otogar projesi yapılamamış. İleriye yönelik de hiçbiri olmamış. İmarda zaten otogar mevcuttu. Bunun hakkını birilerinin vermesi gerekiyor diye düşünüyorduk. Şuanda istimlakları veriyoruz. Çünür halkı yağmur gibi geliyor, her gelene de tak tak parasını ödüyoruz. Örneğin evveli gün bir bayan geldi. Arsasın değeri 1,5 milyon TL'nin üzerinde tuttu. Hemen nakit ödedik, gitti. Belediyemiz çok zengin. Geç kalan Çünürlülere seslenmek istiyorum. Şuanda 1 metrekaresini 130 liradan alıyoruz, geç kalırlarsa 64 liradan istimlak edilecek. Burada bir şey olursa Çünürlüler bana darılmaz. Adaletin kestiği parmak acımaz. Onun müddeti var. o müddet geçerse o devreye girecek. 


Yeni Otogar projesinin arsası için yaklaşık 20 milyon lira ödeneceğini belirten Günaydın, "30-35 milyon TL'lik de yatının yapılacak. Bir kalemde 55-60 milyon liralık bir yatırım kazandıracağız. İlk kazmanın bahar mevsiminde vurulacağını düşünüyorum. Arsaların 60 bin metrekaresini aldık. Paralarını ödedik. 40 bin metrekaresi için de yapacağımız tesis içerisinden mağaza istiyorlar. Bu hafta onu da ııetleştireceğiz. Otogar 162 dönüm yere oturacak. Ama biz 185 dönüm istimlak edeceğiz. 


Yeni Otogar Projesinin çizimi için harıl harıl çalışıldığını kaydeden Belediye Başkanı Günaydın, çizimlerin tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Son taslak projeyi objektiflerimize göstererek, projenin detaylarını paylaşan Günaydın, "Çok ciddi yüksek kapalı alanı var. 80 metre bir kulesi var. Döner gazinosu var. Yaşayan kent, yaşayan otopark, yaşam kenti otogar anlamında bir proje bu. Ömrü uzun bir proje. Statiği ve betonarmesi de ona göre yapılacak. Depreme dayanıklı olduğu gibi 100'ün üstünde beton dökümü yapılacak. Yeşil alanları ile otoparkı çok olan bir proje olacak. Tek kat üzerinde yayılmacı olarak yerleştik ve insanların daha rahat kullanmalarını sağladık. 2 katlı yerler de var ama çok fazla değil. 600 açık, 600'de kapalı olmak üzere toplamda 1200 otoparklı bir otogar olacak şeklinde konuştu. 


Isparta Postası


Geri Dön