20 / 04 / 2024

İsrafil Kışla Artvin turizmi ile ilgili çalışmalarını anlattı!

İsrafil Kışla Artvin turizmi ile ilgili çalışmalarını anlattı!

Ak Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla Turizm'in Geliştirilmesiyle ilgili Çalışmalarını anlattı. Kışla 'İlimizin kalkınması, yaşam standardının yükseltilmesi ve göçün önlenmesinde olmazsa olmazlarımızdan biri de turizm' dedi.



Artvin Milletvekili Kışla tarafından yapılan açıklamada; İlimizin kalkınması, yaşam standardının yükseltilmesi ve göçün önlenmesinde olmazsa olmazlarımızdan biri de turizmdir. 

İlimizde sanayi üretimi ve tesislerin yetersizliği nedeniyle bacasız sanayi olarak adlandırılan Turizm'in geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması alternatifsiz turizm cenneti olabilecek her türlü şartlan taşıması nedeniyle de en öncelikli çalışma konularımız arasında yer almaktadır. 


Cennet misali doğal güzelliklere, göllere, vadilere, yaylalara, milli Parklara sahip olan doğa harikası Artvin'imizin doğası, geleneksel mimarisi, yeşil yaylaları, gölleri, tarihi kilise ve kemer köprüleri, flora ve fauna'sıyla çok zengin bir potansiyele sahip olan ve farklı turizm türlerini bir arada barındıran ilimizin doğal güzelliklerini, tarihi ve turisttik yapısını, zengin doğa turizmi potansiyelini ön plana çıkarmak, bacasız sanayi olarak adlandırılan turizminde hedef ve stratejiler belirlenmiş, kısa, orta ve uzun vadede yapılması gereken çalışmalar tespit edilerek 2013-2023 Artvin İli Doğa Turizmi Master(Gelişme) Planı" hazırlanarak bakanlığa sunulmuştur. 


Artvin Çoruh Üniversitesi Seyitler yerleşkesi MerkezKafkasör arasında turizm ve ulaşım açısından önemli bir katkı sağlayacağına inandığımız teleferiğin proje çalışmaları tamamlanmıştır. 

Ayrıca Kayak Merkezinde yıllarca jeneratörle hizmet verilirken enerji nakil hattı çekilerek telesiyeji hizmete sunduk. 


Borçka Karagöl'ün Uzun dönemli gelişim planı yapılmış, Gelişim planına uygun olarak 4 km (16.790 m2)doğal taş parke döşeme işi bitirilmiş, Hal-i Hazır ve İmar Planı ihalesi yapılmış olup çalışmalarımız devam etmektedir. Şavşat KaragölSahara milli Parkı'nın Uzun dönem gelişim planının yetersiz olması nedeniyle revize için kurulan komisyon yerinde incelemelerde bulunmuş olup Bakanlıkça revize çalışmaları sürdürülmektedir. 


Yaklaşık 3 km (9.538 m2) yol doğal taş Parke ile kaplanmış, döşeme işi bitirilmiştir. 

Hatila Vadisi Uzun Dönem gelişim planı tamamlanmış, yaklaşık 6 km (41.825 m2) yolun doğa taş parke ile döşemesi yapılmış olup, Hal-i Hazır ve İmar Planı önümüzdeki yıl yapılacaktır. 


Diğer taraftan Yeşil Yol Projesi'yle de Doğu Karadeniz Bölgesindeki yayla ve doğal güzelliklerimizi Turizm'e kazandırarak bölge ekonomisine katkı sağlamak amacıyla 2013 yılında Hopa SarpKemalpaşa dan Borçka Camili(Macahel)-Şavşat Meydancık bağlantı yolu çalışmaları 2014 yılı içerisinde bitirilerek Turizme kazandırılacaktır. 

Turizm altyapısına yönelik yerel yönetimlerede 4.2Milyon TL destek sağladık" ifadelerine yer verdi. 


Artvin'in Sesi


Geri Dön