26 / 04 / 2024

İsrailli mühendisler elektrikli ağaç üretti!

İsrailli mühendisler elektrikli ağaç üretti!

Sologic firmasının geliştirdiği elektronik ağaç (ETree) ilk meyvelerini vermeye başladı. Elektrik üreten 'ağaç', WiFi bağlantısı sağlamanın yanı sıra bir bilgisayar gibi davranıyor. Ayrıca ağaca bağlanan şarjlarla elektrikli aletler de şarj oluyor.




İsrailli mühendisler Sologic firması adına elektrikli ağaç üretti. İlk meyvelerini veren ağaç, sokak lambasını aydınlatmadan WiFi bağlantısına kadar birçok işe yarıyor


Sologic firmasının geliştirdiği elektronik ağaç (ETree) ilk meyvelerini vermeye başladı. Elektrik üreten 'ağaç', WiFi bağlantısı sağlamanın yanı sıra bir bilgisayar gibi davranıyor. Ayrıca ağaca bağlanan şarjlarla elektrikli aletler de şarj oluyor. Elektronik ağacın en büyük özelliği ise enerji üretmesi. İsrailli mühendislerin geliştirdiği sistem bunu başardı. Elektrik üreten ağaç ETree, geçtiğimiz perşembe günü Hanap Bahçeleri'nde gösterildi. İsrailli mühendisler bu ürünün şehir alanlarında kullanılabileceğini ve böylece şehrin elektrik harcamalarında ciddi oranda tasarrufa neden olacağını belirtiyor. Güneşten yararlanan ve hem gece hem de gündüz çalışabilen ağacın herhangi bir üretim maliyeti de yok. ETree, sanatçı Yoav Ben Dov tarafından dizayn edildi. Saatte bin 400 watt elektrik üretiyor. Ayrıca şirket yetkilileri ağacın radyasyon sorunu olmadığını da belirtiyor.



Sabah


Geri Dön