28 / 03 / 2024

İşsiz kalan vatandaşlar emlak vergisi ödemeyecek!

İşsiz kalan vatandaşlar emlak vergisi ödemeyecek!

Ankara'da yaşayan işsiz vatandaş ödediği emlak vergilerini geri almak için başvuruda bulundu. 2009 'dan itibaren ödediği emlak vergilerinin iade edilmesi kararı çıktı.



İŞSİZKEN emlak vergisi ödenmeyecek, bu süreçte yatırılan emlak vergileri de belediyelerden geri alınabilecek. Ankara'da yaşayan A.T., 2002'den itibaren sahibi olduğu 200 metrekarelik eviyle ilgili kendisine gelen emlak vergilerini düzenli olarak ödedi. A.T., herhangi bir geliri olmadığını belirterek, indirimli emlak vergisi uygulamasından yararlanmak için başvuruda bulundu. Başvurusu kabul edilen A.T. 2014 ve sonrası için indirimli emlak vergisi uygulamasından yararlandı. A.T., aynı gerekçelerin 2002'den itibaren var olması sebebiyle 2014'e kadar ödemiş olduğu emlak vergisi tutarlarının iade edilmesi için Yenimahalle Belediyesi'ne başvurdu. 



644 LİRA GERİ ÖDENDİ 


Olumsuz yanıt verilmesi üzerine A.T., Kamu Denetçiliği Kurumuna dilekçe verdi. Baş Ombudsman M. Nihat Ömeroğlu, A.T.'nin hiçbir gelirinin olmaması nedeniyle indirimli emlak vergisi uygulamasından yararlanabileceğini kaydetti. Ömeroğlu, A.T.'nin 5 yıllık zamanaşımı nedeniyle 2009'dan itibaren ödemiş olduğu emlak vergilerinin iade edilmesinin mümkün olduğu tespitinde bulundu. Belediye, ombudsmanın kararına uyarak vatandaşa 644 TL ödeme yaptı. 


Güneş


Geri Dön