26 / 04 / 2024

İstanbul 2 ünlü mimarı ağırlayacak

İstanbul 2 ünlü mimarı ağırlayacak

İstanbul, 5-6 Kasım 2007 tarihlerinde uluslararası mimarlık alanında tanınan, uygulamaları ve düşünceleriyle dünya mimarlık kültürünün gelişimine yön vermiş iki önemli mimarı ağırlayacak.



ZORLU GAYRİMENKUL sponsorluğunda İstanbul'a davet edilen Fumihiko Maki ve Charles Correa birer konferansla İstanbullu mimar ve öğrencilere projelerini ve mimarlık üzerine düşüncelerini aktaracaklar.

World Architecture Community tarafından organize edilen konferanslar Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

“Son Projeler” başlıklı Fumihiko Maki konferansı 5 Kasım Pazartesi günü 19.00 – 20:30, Charles Correa konferansı ise 6 Kasım Salı günü 19:00 – 20:30 saatleri arasında gerçekleşecek.

Fumihiko Maki ve Charles Correa Konferanslarına katılmak için, etkinliklerin web sitesi olan http://www.worldarchitecturecom.com adresinden davetiye formu doldurup bir kayıt numarası almak yeterli. Katılımcılar bu numara ile etkinlik mekanındaki kayıt masasından davetiyelerini edinip konferansları izleyebilecekler. Salon kapasitesi dolduğunda kayıtlar kapatılacak.

Fumihiko Maki

1960'lardaki Metabolist akımın öncülerinden olan Japon mimar ve teorisyen Fumihiko Maki, mimarlık çalışmalarının yanı sıra Japonya, Avrupa ve Amerika'daki üniversitelerde dersler verdi. Uluslararası birçok ödülün sahibi olan Maki, 1993 yılında Pritzker Mimarlık ödülünü kazandı. Çevresel verilerden beslenen insancıl ölçekteki duyarlı tasarımlarının hareket noktası insanla etkileşime girerek onu kapsama fikridir. Projelerinde yerel öğeler ve teknolojik malzemenin dengeli birlikteliği, ışığın ve peyzajın hassas katılımıyla bir senteze dönüşür. Fujisawa Spor Salonu, Tokyo Metropolitan Spor Salonu, Nippon Kültür Merkezi gibi tanınan projelerle daha kompleks biçimlere doğru yönelmiş olan Maki'nin gündemdeki projeleri arasında Tapei İstasyonu İkiz Kuleleri, MIT Medya Sanat ve Bilim Merkezi, Dünya Ticaret Merkezi Kule 4 bulunmaktadır.

Charles Correa

Hintli mimar, plancı, aktivist ve teorisyen Charles Correa üçüncü dünyanın mimarı olarak tanınır. Correa, düşük gelirliler için yerel iklimsel verileri ve malzemeleri gözönünde bulundurarak basit ama akılcı mimari müdahalelerle geliştirdiği enerji korunumlu konut projeleri ve kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştirdi. 1970 – 75 yıllarında, 2 milyon kişiyi barındıran Yeni Bombay kent merkezinin kentsel gelişim projesini yürüttü. Hindistan'da ve başka birçok ülkede çeşitli üniversitelerde dersler verdi. Ağa Han Mimarlık Ödülünün de sahibi olan Correa, halen Massachusetts Institute of Technology Mimarlık ve Planlama Okulunda profesörlük görevini sürdürmektedir.


Geri Dön