24 / 04 / 2024

İstanbul 216’nın 2. etabı satışta!

İstanbul 216’nın 2. etabı satışta!

Firma: Baysaş İnşaat

Proje: İstanbul 216

İstanbul’un kentsel dönüşüm konusundaki pilot bölgesi Fikirtepe’de Baysaş İnşaat inşaat tarafından inşa edilen İstanbul 216 projesinin 2’nci etabı satışa çıktı. Baysaş İnşaat, 2’nci etap için yüzde 25 oranında ön talep topladı.



İstanbul 216 projesiyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden ruhsat alan ilk firma olan Baysaş İnşaat, İstanbul 216’nın 2’nci etabını da satışa çıkardı. İlk etabın yaklaşık yüzde 70’ini satan Baysaş İnşaat, 2’nci etap için yüzde 25 oranında ön talep topladı. 


Kentsel dönüşüm alanında İstanbul’un pilot bölgesi olan Fikirtepe’de 2 etap halinde yükselen  İstanbul 216  projesinde inşaat ve satış çalışmaları devam ediyor.  Baysaş İnşaat  tarafından hayata geçirilen projenin 2’nci etabı metrekaresi 8 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıktı. 24, 24 ve 13 katlı 3 blokta toplam 579 konuttan meydana gelen 2’nci etap; 12 bin 123 metrekare arsa alanı üzerinde 90 bin metrekare inşaat alanına sahip bulunuyor. 80 milyon dolar yatırım değerine sahip olan 2’nci etap da ilk etap gibi Mimar Deniz Çağlar Duman imzası taşıyor. 



İstanbul 216’nın 2. etabı satışta!



2’nci etapta, alanları 56 ila 102 metrekare arasında değişen 1+1 ve 2+1 konutlardan oluşan bir adet home ofis bloğu ile alanları 52 ila 246 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 konutlardan oluşan iki adet konut bloğu bulunuyor. 30 Mart tarihinde inşaatına başlanan 2’nci etabın 2018 yılının Haziran ayında sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Projede ilk etap teslimlerinin Aralık 2016’da yapılması hedefleniyor. 


Çamlıca manzaralı spor alanı


Metro ve metrobüse yakınlığı ile dikkat çeken İstanbul 216 projesinin 2’nci etabında açık - kapalı havuz, fitness, sauna, kapalı otopark ve çocuk oyun alanları yer alıyor. 2’nci etabın en önemli özelliği arasında 1700 metrekarelik spor kulübü gösteriliyor. Ön cephesi açık olan spor kulübü, 5’nci katta konumlanarak, spor yapanlara Çamlıca manzarası sunuyor.


Lansmana özel yüzde 15 indirim


Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, 2’nci etaptaki fiyat politikasıyla ilgili lansmana özel bir ay boyunca peşin ödemelerde yüzde 15 indirim yapacaklarını söyledi. 


Fiyatların 398 bin TL’den başlayarak 2 milyon 275 bin TL’ye kadar yükseldiği 2’nci etap için şirket bünyesinde vade farksız 36 ay taksit imkanı sunduklarını söyleyen Aydın, “Banka kredisi ile satışların yanı sıra kişiye özel ara ödemeli alternatifler de sunuyoruz” dedi. 


Yüzde 50 prim vaad ediyor


İstanbul 216’nın tamamlandığında yüzde 50 oranında prim yapacağının altını çizen Şemsettin Aydın, “Projemizi ilk satışa çıkardığımızda metrekare birim fiyatı 6 bin 500 TL’den başlıyordu. Şimdi ise proje genelinde metrekare fiyatları 8 bin TL’den başlıyor. Fikirtepe gün geçtikçe değerleniyor ve değerlenmeye devam edecek” diye konuştu. 


Aydın, Fikirtepe’de proje geliştirdikleri için mutlu olduklarını ve bölgede örnek gösterilen bir firma haline geldiklerini belirterek, “Bizden danışmanlık hizmeti isteyen firmalar oluyor. 


Elimizden geldiği kadar yardımcı da oluyoruz. Fikirtepe'de yerinde dönüşüm olduğu için herkesle birebir anlaşmak çok zordu ve biz bunu başardık. Projede arsa sahipleriyle birinci etapta yüzde 55-45, ikinci etapta ise yüzde 52-48 oranında anlaşmamız var” dedi. 


Fikirtepe'deki güncel durumla ilgili de bilgi veren Şemsettin Aydın “Bölgede toplam 57 ada bulunuyor. Bunun 24'ü çözüldü. 14 firma ruhsat alarak, projelerini devam ettiriyor. 10'u da ruhsat alma aşamasında. Yüzde 40'ından fazlası çözülmüş oldu. 2017 yılında ise adaların yüzde 70'i bitmiş olur. Bu yıl yaklaşık 4-5 firmanın projesinde yaşam başlayacak. Kentsel dönüşümün başlarında bir huzursuzluk vardı ama son 2-3 yıldır işler iyiye gidiyor. Bu işlerin iyi gitmesinin önemli nedenleri arasında devletin desteği ve Türkiye’nin ilk planlı kentsel dönüşümünü gerçekleştiren 20 inşaat firmasının oluşturduğu Fikirtepe Platformu bulunuyor. Platform, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili işlerin organize edilmesine büyük katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.



İstanbul 216’nın 2. etabı satışta!



Fikirtepe’de sanatçılar yaşayacak


Bölgede metrekare birim fiyatlarının 7-8 bin TL’den başladığını ancak gerçek değerin 10- 12 bin TL olması gerektiğini belirten Şemsettin Aydın, maliyetlerin çok yüksek olduğunu vurguladı.  Aydın, “Fikirtepe, dört yıl sonra Türkiye'nin en prestijli bölgesi olacak. Bölgede metrekare fiyatları dolarla ölçülecek.  Sanatçılar burada yaşayacak” dedi. 


Önümüzdeki dönemde büyük ölçekli projeleri girmeyeceklerinin altını çizen Aydın, Fikirtepe'den sonra daha butik ve spesifik projelere imza atacaklarını, ağırlıklı olarak İstanbul'da konut alanında ilerleyeceklerini, yeni projeler için arsa arayışlarının devam ettiğini sözlerine ekledi.



www.istanbul216.com.tr





Haber Hürriyet'te şöyle yer aldı;


Fikirtepe’de 1120 konutluk ‘İstanbul 216’ projesini hayata geçiren Baysaş İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, “Fikirtepe’de sorunlar çözüldü, rekabet güçlendi. Fikirtepe, dört yıl sonra Türkiye’nin en prestijli bölgesi olacak. Bölgede evlerin metrekare fiyatları 12 bin lirayı bulacak” dedi.


İSTANBUL Fikirtepe’de Baysaş İnşaat tarafından 80 milyon dolar yatırımla inşa edilen İstanbul 216 konut projesinin 2’nci etabı satışa çıktı. İlk etabın yaklaşık yüzde 70’ini satan Baysaş İnşaat, 2’nci etap için yüzde 25 oranında ön talep topladı. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, Fikirtepe’de inşaat şirketleri arasıda rekabetin arttığını dile getirdi. Bölgede dönüşümle ilgili sorunların geride kaldığını ve konut teslimlerinin yıl sonunda başlayacağını belirten Aydın, “57 yapı adasından 24’ünde tüm hak sahipleri ile anlaşma yapıldı ve inşaat başladı. Bölgede konut alıcısı için seçenek arttı. İnşaat şirketleri için de rekabet güçlendi” dedi.


FİYATLAR ARTACAK


Fikirtepe projelerinde 2. etapta konutların metrekare satış fiyatının 8 bin-9 bin 500 lira olduğunu belirten Aydın, Fikirtepe algısı değiştikçe fiyatların da artacağını söyledi. 2017 yılında dönüşüm süren adaların yüzde 70’inin tamamlanacağını belirten Aydın, özellikle 4 yıl içinde Büyükşehir Belediyesi’nin de yapacağı master planla birlikte bölgenin asıl değerinin anlaşılacağını dile getirdi. Metrekare satış fiyatlarının 12 bin liraya ulaşmasını beklediklerini söyleyen Aydın, “Fikirtepe, dört yıl sonra Türkiye’nin en prestijli bölgesi olacak. Bölgede metrekare fiyatları dolarla ölçülecek” dedi.


2. ETAP SATIŞTA


Şemsettin Aydın, Fikirtepe’de ilk yaşamı İstanbul 216 projelerinde başlatmayı hedeflediklerini ve bu kapsamda ilk blokta teslimlere ağustos ayında başlayacaklarını söyledi. Proje tamamlandığında yüzde 50 oranında prim yapacağını öngördüklerini ifade eden Aydın, “Projemizi ilk satışa çıkardığımızda metrekare birim fiyatı 6 bin 500 liradan başlıyordu. Şimdi ise proje genelinde metrekare fiyatları 8 bin lira oldu, daha da değerlenecek” dedi. 3 blokta toplam 579 konuttan meydana gelen 2’nci etap, 12 bin 123 metrekare arsa alanı üzerinde 90 bin metrekare inşaat alanına sahip. 2’nci etapta, alanları 56 ila 102 metrekare arasında değişen 1+1 ve 2+1 konutlardan oluşan bir adet home ofis bloğu ile alanları 52 ila 246 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 konutlardan oluşan iki adet konut bloğu bulunuyor. 30 Mart tarihinde inşaatına başlanan 2’nci etabın 2018 yılının Haziran ayında sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. 2’nci etaptaki fiyat politikasıyla ilgili lansmana özel bir ay boyunca peşin ödemelerde yüzde 15 indirim yapacaklarını söyleyen Aydın, fiyatların ise 398 bin liradan başlayarak 2 milyon 275 bin liraya kadar çıktığını anlattı.


AYLIK KİRA 600 BİN TL


Şemsettin Aydın, Fikirtepe’de İstanbul 216 projesinin ilk etabında 350, ikinci etabında 370 hak sahibiyle anlaştıklarını, bu kapsamda hak sahiplerine aylık ödenen kira bedelinin ise 600 bin lirayı bulduğunu ifade etti.  Aydın, “Bizden danışmanlık hizmeti isteyen firmalar oluyor. Çünkü çok zor bir dönüşümü başardık. Yerinde dönüşüm olduğu için herkesle birebir anlaşmak çok zordu. Projede arsa sahipleriyle birinci etapta yüzde 55-45, ikinci etapta ise yüzde 52-48 oranında anlaşmamız var” dedi. 


Hürriyet 



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Kentsel dönüşümün hızla ilerlediği Fikirtepe'de 57 adanın 24'ünde inşaatlar başladı. Son iki yılda yüzde 80 prim yapan ilçede 14'e yakın firma projelerini satışa çıkardı. Bölgede aylık 110 ile 120 milyon liralık konut satışı gerçekleşiyor. Fikirtepe'deki İstanbul 216 projesinin ikinci etabını satışa çıkartan Baysaş İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, "Fikirtepe'de projelerin başlaması ile birlikte firmalar arasında rekabet arttı. Bu rekabetle birlikte kaliteli projeler gelişti. Bu da Fikirtepe'den alımları artırıyor" dedi. 


Metrekaresi 12 bine TL'ye çıkar 

İstanbul 216'nın ikinci etabının satışa çıkmasına yönelik toplantıda konuşan Şemsettin Aydın, Fikirtepe'deki 57 adada süren dönüşümün bitmesiyle birlikte fiyat seviyesinin metrekarede 12 bin liraya kadar çıkabileceğini söyledi. Aydın, şöyle devam etti: "Fikirtepe'de 24 adada fiyatlar halen, komşu semtlere göre yüzde 50 ucuz. Kozyatağı, Göztepe, Bağdat Caddesi'nde fiyatlar 12 bin liranın altında değil. Fikirtepe'de geri kalan adalarda da yıkım başladığı zaman bu fiyatları çok rahat yakalayacağız. Şu anda metrekare fiyatlarımız vadeli fiyatlarla 8 bin ile 9 bin 500 lira arasında." Aydın, bölgenin gerçek değerini, master planların uygulanması ile bulacağını kaydetti. Bölgede sivil dönüşümün yapıldığına da işaret eden Aydın, "Eğer  TOKİ  ihale şekli ile dönüşüm yapılmış olsaydı, metrekare fiyatları en az 16 bin TL üe 20 bin TL arasında olacaktı. Bu bölgede hiç otopark sorunu olmayacak. Çünkü 50 metrekarelik bir daireye büe otopark alanı veriyoruz" diye konuştu. 


Fikirtepe'deki birinci etapta 350, ikinci etapta ise 375 kişi hak sahibinin bulunduğuna işaret eden Şemsettin Aydın, bu kişilere aylık ortalama 600 bin lira kira yardımı ödediklerini açıkladı. Birinci etabın yüzde 75'ini sattıklarını ifade eden Aydın, "Birinci etapta ilk yaşam ağustosta başlayacak. Son blok aralıkta teslim edilecek. İkinci etabı da nisan- mayıs arasında 2018 yılında bitecek. Ona da başladık" diye konuştu. Sanatçılardan da talep geldiğini açıklayan Aydın, sanat sokaklarının da bu projede yer alacağını kaydetti. 


1 ay boyunca yüzde 15 indirimli 

İstanbul 216 projesinde lansmana özel bir ay boyunca yüzde 15 indirim yapüacak. Fiyatların 398 bin liradan başlayarak, 2 milyon 275 bin TL'ye kadar yükseldiği ikinci etap için yüzde 15 indirim bir ay geçerli olacak. Ayrıca 36 ay vade farksız taksit yapılacak. 


Dünya



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İSTANBUL'DA kentsel dönüşümün pilot bölgesi olan Fikirtepe'de bu yılın sonuna doğru yaşamın başlaması hedefleniyor. Ruhsat alan firmalar hızla inşaatlarını sürdürürken, teslimler de yaklaşıyor. Baysaş İnşaat, İstanbul 216 adındaki projesinin yıl sonunda teslim etmeye hazırlanırken, ikinci etabını da satışa çıkardı. Fikirtepe'deki en sorunsuz firmalardan biri olduklarını söyleyen Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, "Bu yıl sonuna doğru yaşamı başlatan ilk firmalardan biri olacağız. İlk etabın ilk blokunu Ağustos'ta diğerini de Aralık'ta teslim edeceğiz. Fikirtepe'deki 57 adadan 24'ünde sözleşmeler bitti. Rekabet de güçlendi" dedi. 


İlk etap satışlarına yaklaşık 5 bin liradan başladıklarını ifade eden Aydın, "İkinci etap satışlarına rekabetçi fiyatlarla 8 bin ile 9 bin 500 lira aralığında başlıyoruz. Lansmana özel yüzde 15 indirim yapacağız. Fikirtepe, Bağdat Caddesi, Göztepe gibi bölgelere göre yüzde 50 düşük fiyata sahip. Bu bölgelerde fiyatlar 12 bin lirayı görüyor. Fikirtepe de gerçek değerini bulacak" diye konuştu. Aydın, kentsel dönüşümün başlarında Fikirtepe'de bir huzursuzluk olduğunu ancak son 2-3 yıldır işlerin iyiye gittiğini de vurguladı. Aydın, masterplan ile bölgenin daha da güçleneceğini belirtti. İstanbul 216'nın ikinci etabında 579 konut bulunuyor. Fiyatlar 398 bin TL'den başlıyor. 


Vatan




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Baysaş İnşaat, Fikirtepe'deki İstanbul 216 Evleri'nin 2'nci etabını satışa çıkardı. Ev fiyatları 398 bin liradan başlıyor, 2 milyon 275 bin liraya kadar çıkıyor. Lansmana özel 1 ay boyunca peşin ödemelerde yüzde 15 indirim yapılacak. Şirket bünyesinde vade farksız 36 ay taksit imkanı da sunulacak. 2'nci etapta; havuz, fıtness, sauna, kapalı otopark ve çocuk oyun alanları gibi sosyal alanlar yer alıyor. 




Posta




Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İstanbul'un kentsel dönüşümde pilot bölgesi Fikirtepe'de Baysaş İnşaat tarafından inşa edilen İstanbul 216 projesinin ikinci etabı satışa çıktı. 80 milyon dolar yatırım değerine sahip olan projenin ikinci etabı metrekaresi 8 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. 



Habertürk







Bu haber Sözcü Gazetesi'nde şöyle yer aldı:






İstanbul’un kentsel dönüşüm konusundaki pilot bölgesi Fikirtepe’de Baysaş İnşaat inşaat tarafından inşa edilen İstanbul 216 projesinin 2’nci etabı satışa çıktı


İstanbul 216 projesiyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden ruhsat alan ilk firma olan Baysaş İnşaat, İstanbul 216’nın 2’nci etabını da satışa çıkardı. İlk etabın yaklaşık yüzde 70’ini satan Baysaş İnşaat, 2’nci etap için yüzde 25 oranında ön talep topladı. 


Kentsel dönüşüm alanında İstanbul’un pilot bölgesi olan Fikirtepe’de 2 etap halinde yükselen İstanbul 216 projesinde inşaat ve satış çalışmaları devam ediyor. Baysaş İnşaat tarafından hayata geçirilen projenin 2’nci etabı metrekaresi 8 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıktı. 


24, 24 ve 13 katlı 3 blokta toplam 579 konuttan meydana gelen 2’nci etap; 12 bin 123 metrekare arsa alanı üzerinde 90 bin metrekare inşaat alanına sahip bulunuyor. 80 milyon dolar yatırım değerine sahip olan 2’nci etap da ilk etap gibi Mimar Deniz Çağlar Duman imzası taşıyor. 


2’nci etapta, alanları 56 ila 102 metrekare arasında değişen 1+1 ve 2+1 konutlardan oluşan bir adet home ofis bloğu ile alanları 52 ila 246 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 konutlardan oluşan iki adet konut bloğu bulunuyor. 30 Mart tarihinde inşaatına başlanan 2’nci etabın 2018 yılının Haziran ayında sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Projede ilk etap teslimlerinin Aralık 2016’da yapılması hedefleniyor. 


Çamlıca manzaralı spor alanı


Metro ve metrobüse yakınlığı ile dikkat çeken İstanbul 216 projesinin 2’nci etabında açık-kapalı havuz, fitness, sauna, kapalı otopark ve çocuk oyun alanları yer alıyor. 2’nci etabın en önemli özelliği arasında 1700 metrekarelik spor kulübü gösteriliyor. Ön cephesi açık olan spor kulübü, 5’nci katta konumlanarak, spor yapanlara Çamlıca manzarası sunuyor.


Lansmana özel yüzde 15 indirim


Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, 2’nci etaptaki fiyat politikasıyla ilgili lansmana özel bir ay boyunca peşin ödemelerde yüzde 15 indirim yapacaklarını söyledi. Fiyatların 398 bin TL’den başlayarak 2 milyon 275 bin TL’ye kadar yükseldiği 2’nci etap için şirket bünyesinde vade farksız 36 ay taksit imkanı sunduklarını söyleyen Aydın, “Banka kredisi ile satışların yanı sıra kişiye özel ara ödemeli alternatifler de sunuyoruz” dedi. 


Yüzde 50 prim vaad ediyor


İstanbul 216’nın tamamlandığında yüzde 50 oranında prim yapacağının altını çizen Şemsettin Aydın, “Projemizi ilk satışa çıkardığımızda metrekare birim fiyatı 6 bin 500 TL’den başlıyordu. Şimdi ise proje genelinde metrekare fiyatları 8 bin TL’den başlıyor. Fikirtepe gün geçtikçe değerleniyor ve değerlenmeye devam edecek” diye konuştu. 


Aydın, Fikirtepe’de proje geliştirdikleri için mutlu olduklarını ve bölgede örnek gösterilen bir firma haline geldiklerini belirterek, “Bizden danışmanlık hizmeti isteyen firmalar oluyor. Elimizden geldiği kadar yardımcı da oluyoruz. Fikirtepe’de yerinde dönüşüm olduğu için herkesle birebir anlaşmak çok zordu ve biz bunu başardık. Projede arsa sahipleriyle birinci etapta yüzde 55-45, ikinci etapta ise yüzde 52-48 oranında anlaşmamız var” dedi. 


Fikirtepe’deki güncel durumla ilgili de bilgi veren Şemsettin Aydın “Bölgede toplam 57 ada bulunuyor. Bunun 24’ü çözüldü. 14 firma ruhsat alarak, projelerini devam ettiriyor. 10’u da ruhsat alma aşamasında. Yüzde 40’ından fazlası çözülmüş oldu. 2017 yılında ise adaların yüzde 70’i bitmiş olur. Bu yıl yaklaşık 4-5 firmanın projesinde yaşam başlayacak. Kentsel dönüşümün başlarında bir huzursuzluk vardı ama son 2-3 yıldır işler iyiye gidiyor. Bu işlerin iyi gitmesinin önemli nedenleri arasında devletin desteği ve Türkiye’nin ilk planlı kentsel dönüşümünü gerçekleştiren 20 inşaat firmasının oluşturduğu Fikirtepe Platformu bulunuyor. Platform, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili işlerin organize edilmesine büyük katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.


Fikirtepe’de sanatçılar yaşayacak


Bölgede metrekare birim fiyatlarının 7-8 bin TL’den başladığını ancak gerçek değerin 10- 12 bin TL olması gerektiğini belirten Şemsettin Aydın, maliyetlerin çok yüksek olduğunu vurguladı.  Aydın, “Fikirtepe, dört yıl sonra Türkiye’nin en prestijli bölgesi olacak. Bölgede metrekare fiyatları dolarla ölçülecek.  Sanatçılar burada yaşayacak” dedi. 


Önümüzdeki dönemde büyük ölçekli projeleri girmeyeceklerinin altını çizen Aydın, Fikirtepe’den sonra daha butik ve spesifik projelere imza atacaklarını, ağırlıklı olarak İstanbul’da konut alanında ilerleyeceklerini, yeni projeler için arsa arayışlarının devam ettiğini sözlerine ekledi.


Sözcü


Haber Star gazetesinde şu şekilde yer aldı;



İstanbul 216 projesiyle Fikirtepe’de ruhsatını alan firmalardan olan Baysaş İnşaat, İstanbul 216’nın 2’nci etabını da satışa çıkardı. İlk etabın yaklaşık yüzde 70’ini satan Baysaş İnşaat, 2’nci etap için yüzde 25 ön talep topladı. İkinci etap lansmanında konuşan Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, Fikirtepe’de metrekare fiyatlarının 7-8 bin liradan başladığını ancak asıl bandın 10-12 bin lira arasında olması gerektiğini söyledi. 2017 yılında dönüşümü süren adaların yüzde 70’inin tamamlanacağını belirten Aydın, özellikle 4 yıl içinde Büyükşehir Belediyesi’nin de yapacağı master planla birlikte bölgenin asıl değerinin anlaşılacağını dile getirdi. Aydın “Fikirtepe, dört yıl sonra Türkiye’nin en prestijli bölgesi olacak. Bölgede metrekare fiyatları dolarla ölçülecek” dedi.


 24 ADA ÇÖZÜLDÜ


Fikirtepe’deki son durumu paylaşan Aydın, bölgede bulunan 57 adadan 24’ünün çözüme ulaştığını ifade etti. 14 firma ruhsat alarak projelerini devam ettirdiğini söyleyen Aydın, 10 firmanın da ruhsat alma aşamasında olduğunu dile getirdi. Aydın “Yüzde 40’ından fazlası çözülmüş oldu. 2017 yılında ise adaların yüzde 70’i bitmiş olur. Bu yıl yaklaşık 4-5 firmanın projesinde yaşam başlayacak. Kentsel dönüşümün başlarında bir huzursuzluk vardı ama son 2-3 yıldır işler iyiye gidiyor. Burada 20 inşaat firmasının oluşturduğu Fikirtepe Platformu’nun da payı var” diye konuştu.


YAŞAM AĞUSTOS'TA


Şemsettin Aydın, Fikirtepe’de ilk yaşamı İstanbul 216 projelerinde başlatmayı hedeflediklerini ve bu kapsamda ilk blokta yaşamın ağustos ayında başlamasını hedeflediklerini söyledi. Proje tamamlandığında yüzde 50 oranında prim yapacağını öngördüklerini anlatan Aydın “Projemizi ilk satışa çıkardığımızda metrekare birim fiyatı 6 bin 500 liradan başlıyordu. Şimdi ise proje genelinde metrekare fiyatları 8 bin lira oldu, daha da değerlenecek” dedi. 24,24 ve 13 katlı 3 blokta toplam 579 konuttan meydana gelen 2’nci etap, 12 bin 123 metrekare arsa alanı üzerinde 90 bin metrekare inşaat alanına sahip. 2’nci etapta, 56-102 metrekare arasında değişen 1+1 ve 2+1 konutlardan oluşan bir adet home ofis bloğu ile alanları 52-246 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 konutlardan oluşan iki adet konut bloğu bulunuyor. 30 Mart’ta inşaatına başlanan 2’nci etabın 2018 yılının haziran ayında teslim edilmesi planlanıyor. 2’nci etapta lansmana özel bir ay boyunca peşin ödemelerde yüzde 15 indirim yapacaklarını söyleyen Aydın, fiyatların ise 398 bin liradan başladığını belirtti.


Ayda 600 bin TL kira ödüyor


Şemsettin Aydın, Fikirtepe’de İstanbul 216 projesinin ilk etabında 350, ikinci etabında 370 hak sahibiyle anlaştıklarını, bu kapsamda hak sahiplerine aylık ödenen kira bedelinin ise 600 bin lirayı bulduğunu açıkladı. Aydın “Bizden danışmanlık hizmeti isteyen firmalar oluyor. Çünkü çok zor bir dönüşümü başardık. Yerinde dönüşüm olduğu için herkesle birebir anlaşmak çok zordu. Projede arsa sahipleriyle birinci etapta yüzde 55-45, ikinci etapta ise yüzde 52-48 oranında anlaşmamız var” dedi.



Star




Haber Yurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




İstanbul 216 projesiyle Fikirtepe'de ruhsatını alan firmalardan olan Baysaş İnşaat, İstanbul 216'nın ikinci etabını satışa çıkardı. İlk etabın yaklaşık yüzde 70'ini satan Baysaş İnşaat, ikinci etap için yüzde 25 oranında ön talep topladı. Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, Fikirtepe'de metrekare fiyatlarının 7-8 bin liradan başladığını ancak asıl bandın 10-12 bin lira arasında olması gerektiğini söyledi. 2017 yılında dönüşümü süren adaların yüzde 70'inin tamamlanacağını tahmin ettiklerini belirten Aydın, özellikle dört yıl içinde Büyükşehir Belediyesi'nin de yapacağı master planla birlikte bölgenin asıl değerinin anlaşılacağını dile getirdi. Aydın, "Fikirtepe, dört yıl sonra Türkiye'nin en prestijli bölgesi olacak. Bölgede metrekare fiyatları dolarla ölçülecek" dedi. 




Yurt Gazetesi


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Fikirtepe'de 2 etap halinde yükselen İstanbul 216'nın 2'nci etabı metrekaresi 8 bin TL'den başlıyor. Lansmana özel yüzde 15'lik indirimin yapıldığı projede konutlar, 56 ila 102 metrekare arasında değişiyor. Baysaş İnşaat'ın Başkanı Şemsettin Aydın, peşin ödemelerde yüzde 15 indirim yapacaklarını söyledi. Fiyatların 398 bin TL'den başlayarak 2 milyon 275 bin TL'ye kadar yükseldiği 2'nci etapta vade farksız 36 ay taksit imkânı da var.



Sabah



Haber Para Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


İstanbul'un kentsel dönüşüm konusundaki pilot bölgesi Fikirtepe'de Baysaş İnşaat tarafından inşa edilen istanbul 216 projesinin ikinci etabı satışa çıktı. İlk etabın yaklaşık yüzde 70'ini satan Baysaş İnşaat, ikinci etap için yüzde 25 oranında ön talep topladı. Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, ikinci etaptaki fiyat politikasıyla ilgili lansmana özel bir ay boyunca peşin ödemelerde yüzde 15 indirim yapacaklarını söyledi. 


Para


projeye sor



Geri Dön