29 / 03 / 2024

İstanbul Adalar emlak fiyatları 2013!

İstanbul Adalar emlak fiyatları 2013!

Büyükada, Heybeli, Kınalı, Burgaz... Denizin ortasından İstanbul'a göz kırpan Adalar'da yaşamak isteyenlerin sayısı bir hayli fazla. Peki adalarda emlak piyasası ne durumda? İşte sizin için araştırdığımız Adalar emlak fiyatları 2013 sonuçları...




'İstanbul deyince aklıma Adalar gelir' demiş şair. Denizi, yeşili, sakinliği ve daha pek çok güzelliği ile İstanbul'un en özel yerleri arasında olan Adalar'ın birinde yaşamak çoğu insanın hayali. Son dönemlerde emlak piyasasının hareketlendiği Adalar'da özellikle yaz aylarında oturum daha da artıyor. Adalar'dan yazlık kiralamayı düşünenler ya da ev satın alarak yaz – kış oturma planları yapanlar için mevcut emlak fiyatlarını araştırdık. İşte Adalar emlak fiyatları 2013..


İstanbul Adalar emlak fiyatları 2013!


Büyükada'da sezonu 6 bin TL'ye yazlık

İstanbul Adaları'nın en büyüğü olan Büyükada, aynı zamanda Adalar'ın en büyük tepesi olan Yücetepe'ye de sahip. Toplam yüzölçümü 5.4 kilometrekare olan Büyükada, en çok rağbetin görüldüğü adalardan biri olarak öne çıkıyor. 


Yaz mevsimini Büyükada'da geçirmek isteyenler, bölgede sezonluk olarak kiralanan daire veya müstakil evlere göz atabilirler. Adada sezonluk olarak kiralanan yazlık ev fiyatlarının 6 bin TL'den başladığını söyleyen Büyükada Globe Emlak'tan Kazım Şener, “Bu rakam 25 bin TL'lere kadar çıkabiliyor” dedi. 


Büyükada satılık evler 

Büyükada'da yalnızca yaz mevsiminde değil, kış mevsiminde de oturmak isteyenler için satılık daire ve müstakil evler de mevcut. Adada satılık daire fiyatlarının 190 bin TL ile 700 bin TL arasında değiştiğini anlatan Şener, “Büyükada satılık müstakil ev fiyatları ise 400 bin TL'den başlıyor, 2 milyon dolarlara kadar çıkıyor. Adanın satılık yalıları ise 1.5 milyon dolar ile 5 milyon dolar arasında seyrediyor” açıklamasını yaptı. 


Büyükada satılık arsalar 

Büyükada'da satılık arsa fiyatlarının, arsanın konumuna göre farklılık gösterdiğini dile getiren Şener, “Bölgenin üst kısımlarında 400 metrekarelik bir arsa 150 bin dolardan alıcı buluyor. Arsa fiyatları kimi yerlerde 1 milyon dolara kadar çıkabiliyor” değerlendirmesini yaptı. 


İstanbul Adalar emlak fiyatları 2013!


Burgazada'da 25 bin dolara kiralık yazlık 

Burgazada ise yuvarlak şekliyle dikkatleri çeken İstanbul Adalar'ından biri. Eni boyu yaklaşık 2 kilometre Burgazada'da yazlık kiralamalar revaçta. Adada yazlık evlerin kira fiyatlarının sezonluk olarak 8 bin TL'den açılış gösterdiğini anlatan Burgazada Sezgün Emlak'tan Kasım Sezgün, “Burgazada'da sezonu 25 bin dolara yazlık ev bulmanız da mümkün” dedi. 


Burgazada satılık evler 

Yaz – kış Burgazada'da yaşamayı tercih edenler için satılık ev fiyatlarını da sorduğumuz Kasım Sezgün, “Adada satılık daire fiyatları 200 bin dolardan başlarken satılık müstakil ev fiyatları ise 700 bin dolardan başlangıç gösteriyor. Müstakil evlerde fiyat 2.5 milyon dolara kadar çıkıyor” dedi. 


İstanbul Adalar emlak fiyatları 2013!


Heybeliada'da 150 bin TL'ye satılık ev 

Büyüada'dan sonra İstanbul'un ikinci büyük adası niteliğini taşıyan Heybeliada, şehrin çokça tercih edilen sayfiye yerilerinden biri. Toplamda 4 tepenin olduğu adanın boyu 1200 metre, eni ise 2700 metre. 


Senatoryumu, Bahriyesi ve Ruhban Okulu ile de tanınan Heybeliada'da kiralık yazlıkların sezonluk fiyatı 5 bin TL'den başlıyor. Heybeliada'da satılık daire fiyatları ise 150 bin TL'den başlangıç gösteriyor. 


İstanbul Adalar emlak fiyatları 2013!


Kınalıada'da 90 bin TL'ye daire 

İstanbul Adaları'nın en küçüklerinden biri olan Kınalıada ise 1500'e 1000 kilometre büyüklüğüne sahip. Çınar, Teşvikiye ve Manastır Tepesi olmak üzere üç tepesi olan Kınalıada kayalık yapısıyla dikkatleri üstüne çekiyor. Kınalıada'da 90 bin TL'ye satılık daire bulunabildiği gibi 800 bin dolara yalı dairesi de satın almak mümkün.  



Şebnem BER/Emlakkulisi.com 


Geri Dön