20 / 04 / 2024

İstanbul adalarının imar planı yok!

İstanbul adalarının imar planı yok!

26 yıldır imar planı çıkmayan ve belediye binası bile kaçak olan Adalar'ın umudu bu yıl İBB'de



İstanbul'da yaşanan imar karmaşası Adaiar'da son derece garip bir duruma neden oldu. Çünkü belediye binasının bile ruhsatı yok. Yani kaçak. 26 yıl önce 1984'te "Birinci derecede SİT alanı" ilan edilen Adalar için, o gün bu gündür imar planı çıkarılmadı. Böylece son 26 yıldır yapılan tüm yapılar, eklentiler, kulübeler bile kaçak durumuna düştü.

Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, imar planının bu yıl Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden geçmesini umut ediyor. Çünkü Adalar'daki plansız ve kontrlosüz yapılaşmanın önüne geçebilmek için ellerinde hiçbir yasal dayanak yok. Başkan çarpıklığı şöyle anlatıyor:

"Koruma amaçlı imar planı yapılmadığı için geçiş dönemi yapılanma koşulları diye birtakım koşullar kurul tarafından belirlenmiş. Fakat o çerçevede belediyenin yeterli düzeyde denetim yapmadığı veya yapmak istememesi sonucu yüzlerce yapı, usulsüz yapılmış. Belediye meclisimiz, 693 yapıyla ilgili yıkımlı para cezası kararı aldı. Bu sayı aslında daha da fazla. Bunlar yalnızca encümen tarafından cezalandırılanlar. Bu sayının iki katı olduğunu tahmin ediyoruz." Farsakoğlu, imar planının Adalar'da turizmi de önemli ölçüde etkileyeceğini söylüyor.

Habertük


Geri Dön