19 / 04 / 2024

İstanbul Akıllı Şehir Fuarı 1-3 Haziran'da!

İstanbul Akıllı Şehir Fuarı 1-3 Haziran'da!

İBB, Fira Barcelona'nın da işbirliğiyle 1-3 Haziran tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde, İstanbul Akıllı Şehir Fuarı ve Kongresi (Smart City Expo Istanbul) etkinliğini gerçekleştirecek.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dünyanın akıllı şehircilik alanında en önde gelen şirketlerinden Fira Barcelona'nın da işbirliğiyle 1-3 Haziran tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde, İstanbul Akıllı Şehir Fuarı ve Kongresi (Smart City Expo Istanbul) etkinliğini gerçekleştirecek. Yenilikçi, çevre dostu, çözüm odaklı, daha yaşanabilir bir kent üzerine yapılan çalışmaların tümünü kapsayan "smart city" (akıllı şehir) kavramını merkezine alan etkinlikte akıllı şehircilik alanında çalışmalarda bulunan, yatırımlar yapmak isteyen yerel ve küresel kesimler 3 gün boyunca bir arada olacak.


Haber Star'da şu şekilde yer aldı


İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ev sahipliğinde, dünyanın en önde gelen şirketlerinden Fira Barcelona iş birliğiyle 1-3 Haziran'da İstanbul’da yapılacak fuarın, yenilikçi, çevre dostu, çözüm odaklı, daha yaşanabilir bir kent yaşamı üzerine yapılan çalışmaların tümünü kapsayacağı bildirildi.


Yatırım yapmak isteyen yerel ve küresel kesimlerin fuarda bir araya geleceği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Birçok ülkeden gelen 10 bin yönetici ve profesyonel, 3 gün boyunca etkinliklere katılacak. 150'nin üzerinde belediye başkanı ile heyetleri, konuşmacı ve katılımcı olarak yer alacak. Kentsel gelişim ve teknoloji konularının 3 gün boyunca 80'in üzerinde konuşmacı tarafından detaylı olarak ele alınacağı fuarda, düzenlenecek oturumlarda, akıllı şehirler alanında dünyadaki en son gelişmeler ve bu gelişmelerin yönü hakkında fikir paylaşımlarında bulunulacak."


Açıklamada, görüşlerine yer verilen Topbaş, "Kıtaları buluşturan, pek çok medeniyete ev sahipliği yapan İstanbul, aynı zamanda Türkiye’nin lokomotifidir. İş sahibi insanlar 'keşke İstanbul’da ben de olsam' diyor. İstanbul öyle bir şehir ki nasıl bakarsanız öyle bir tat alırsınız. Tarihi dokusuyla, doğal güzellikleriyle sanatçılara da ilham kaynağı. Tüm dinlerin ve kültürlerin huzur içinde yaşadığı bir şehir. Büyük kongreler artık İstanbul’da yapılıyor. Katılımcılar kongrenin İstanbul’da yapılacağını öğrenince mutlu oluyorlar. İstanbul olarak büyük kongrelerin altından başarıyla kalkıyoruz." ifadelerini kullandı.


Dünyanın ve Türkiye'nin önemli şehirleri ile şirketlerinin katılım sağlayacağı, şehirlerin şehirlerle buluşma noktası olarak nitelenen "Smart City Expo"da, 200'e yakın şehir ve ilgili firmaların yenilikçi çalışmalarıyla yer alacağı kaydedildi.


Star



Haber Para Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


6 yıldır Barcelona'da düzenlenen Smart City Expo İstanbul (İstanbul Akıllı şehir Kongre ve Fuarı), bu hafta İstanbul'da düzenlenecek. 1-3 Haziran tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek etkinliğin ev sahipliğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi üstlenirken, Kültür A.ş. ise organizasyonu gerçekleştiriyor. Bu alanda dünyanın önde gelen şirketlerinden Fira Barcelona'da etkinlikte işbirliği yapıyor. Etkinlik çerçevesinde dünyaca ünlü birçok isim İstanbul'a geliyor. Etkinlikte yenilikçi, çevre dostu, çözüm odaklı ve daha yaşanabilir bir kent yaşamı üzerine yapılan çalışmalar anlatılacak. 


Para


Geri Dön