19 / 04 / 2024

İstanbul Akvaryum Kompleksi nerede açılıyor

İstanbul Akvaryum Kompleksi nerede açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Akvaryum Kompleksinin Nisan-Mayıs gibi ziyarete açılacağını belirtti, Bu akvaryum dünyada örnek alınacak dedi...



İstanbul Akvaryum Kompleksi'nin inşaatı Florya'da devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçtiğimiz günlerde burayı gezerek incelemelerde bulundu. Kompleksin yaklaşık 268 milyon TLlik toplam maliyetinin
138 milyon TLsini Büyükşehir Belediyesinin, geri kalan kısmını da yüklenici firmanın karşıladığını aktaran Topbaş, "İnşaatının yüzde 95i tamamlanan akvaryumu,  Nisan-Mayıs gibi ziyarete açmayı planlıyoruz." dedi.

İki kattan oluşan toplam 22 bin metrekarelik akvaryumda, ger biri 6 bin 800 metreküp su hacmine sahip 64 tankın bulunacak. Akvaryumda 1500 çeşit, toplam 15 bin deniz ve kara canlısı, doğal ortamlarına en yakın koşullarda yaşamlarını sürdürecek.

İstanbul Akvaryum Kompleksi, bünyesinde içerdiği balık türleri ile dünyanın tüm denizlerinden örnekleri ve birçok ilki barındırıyor. Floryada, yaklaşık 100 dönüm büyüklüğündeki arazide yer alan akvaryum, hacmiyle, içerisinde barındırdığı canlı çeşidiyle, gezi güzergahlarındaki aktiviteleriyle dünya çapındaki tüm akvaryumlar içerisinde önemli bir konuma sahip olacak.


Geri Dön