26 / 04 / 2024

İstanbul Akvaryum, yıl sonuna kadar 2 milyon ziyaretçi hedefliyor!

İstanbul Akvaryum, yıl sonuna kadar 2 milyon ziyaretçi hedefliyor!

2014 yıl sonuna kadar ise bulunduğumuz yaz dönemini de göz önüne alarak yabancı turisti hedefleyen İstanbul Akvaryum ilk 6 ayda 900 bin ziyaretçiyi ağırladı. Yıl sonuna kadar ise 2 milyon ziyaretçiye ulaşmayı planlıyor...



Bakırköy ilçesi Şenlikköy (Florya) mahallesi sınırlarında kurulan ve 25 Haziran 2011'de açılan İstanbul Akvaryum, toplam 100 dönüm alan üzerinde yer alıyor. Belediye tarafından projelendirilen İstanbul Akvaryum projesi, 22 bin metrekarelik 2 kattan meydana geliyor. 


6 bin 800 metreküp su hacmine sahip 64 tankının yer aldığı İstanbul Florya Akvaryum, 1.500 çeşit toplam 15 bin deniz ve kara canlısından oluşuyor.  1.200 araçlık 32 bin metrekarelik otopark alanın yer aldığı İstanbul Akvaryum'da Karadeniz'den Pasifik'e kazar uzanan 1.2 kilometre uzunluğunda özel temalı gezi güzergahı bulunuyor. 


İstanbul Akvaryum giriş ücreti 2014!

Yetişkin = 35,00 TL

Öğrenci, Öğretmen, 65 Yaş Üstü, Gazi ve Engelli= 25,00 TL

3 Kişilik Aile = 82,00 TL

4 Kişilik Aile = 100,00 TL

4 Kişilik Aileye Ek Her Kişi İçin = 23,00 TL


İstanbul Akvaryum nerede?

İETT'nin 73T numaralı hattının yanı sıra Sirkeci-Halkalı banliyö hattının Florya durağı ile ulaşım sağlanabiliyor. Akvaryum; 10.00 ila 20.00 arasında ziyaret ediliyor. 


İstanbul Akvaryum röportajı:


- Bu sene ne kadar ziyaretçi geldi?  

2013 yıllık ziyaretçi girişimiz 1 milyon iki yüz bin civarında oldu. 2014 6 aylık dönemde yaklaşık 900 bin ziyaretçi geldi, bu ziyaretçilerin çoğunu yerli turistimiz oluşturdu.


- Önümüzdeki 6 ay için ziyaretçi hedefiniz nedir? 

2014 yıl sonuna kadar ise bulunduğumuz yaz dönemini de göz önüne alarak yabancı turisti hedefliyoruz. Türkiye’de genel olarak turist sayısı arttığı için bizim de hedefimizde yabancı turistler bulunuyor.  Hem yurtiçi hem de yurtdışı yapılan reklam çalışmalarımız ile marka bilinirliğimizi arttırarak turistlere de bu eşsiz sualtı dünyasını tanıtmak istiyoruz. Yapılacak iletişim çalışmaları ve özel etkinliklerle Yıl sonuna kadar 2 milyon kişiye ulaşabileceğimizi öngörüyoruz. Burada konsantre bir dünya turunun yanı sıra dünyanın ender sualtı canlılarıyla tanıştırıyoruz herkesi. Ayrıca sualtı dünyasının zorlukları, ender türlerin bakımı, doğal bir habitat sağlanması ziyaretçilerimize göstermek istediğimiz bu eşsiz sualtı dünyasının bir başka yüzü...


- İstanbul Akvaryum Balık Surat Yarışması birincisi kim oldu? 

Kazanan takipçimiz Bursa’dan  Gülşah Karalı oldu, kendisi bu muhteşem Likya turuna kızı ile katılacağını belirtti, kendilerinin çok güzel bir tatil geçirmelerini diliyoruz.


-  Deniz Kaplumbağaları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, akvaryum ilk kurulduğu günden beri var mı?   

İstanbul Akvaryum, teknik donanım ve uzman kadrosu sayesinde, Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli parklar Genel Müdürlüğü tarafından  Kasım 2013 tarihinde Deniz Kaplumbağları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi  olduğu ilan edildi. Dünya denizlerinde yaşayan 1500 çeşit canlıyı ziyaretçileriyle buluşturan İstanbul Akvaryum, Orman ve Su İşleri bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü önderliğinde 2013 yılı Deniz Kaplumbağaları Değerlendirme Toplantısı’na ev sahipliği yaptı.  Bakanlığa bağlı bölge müdürlerinin ve bir çok üniversiteden konusunda uzman profesörlerlerin katılımıyla İstanbul Akvaryum’da gerçekleşen toplantıda, deniz kaplumbağlarının uygun koşullarda tedavi ve rehabilitasyon süreçleri değerlendirildi.  İstanbul Akvaryum, teknik donanım ve uzman kadrosu sayesinde, Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli parklar Genel Müdürlüğü tarafından  Kasım 2013 tarihinde Deniz Kaplumbağları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi  olduğu ilan edildi.


İsrail'de yanlış avlanma sonucu önyüzgeçlerini kaybeden 9 yıl tek bir tankta rehabilite edilen İsrailden temmuz 2013'te gelen caretta carettamızı engelinden ötürü denizlerde yaşamını sürdüremeyeceği için (avlanma, diper canlılardan korunma gibi) ana tankımızda ev sahipliği yapıyoruz, bir çok canlı ile beraber yaşamaktan çok mutlu ve sağlık durumu çok iyi . nisan 2014te de avcılar sahilde balıkçı ağlarına takılan bir caretta carettayı 2 ay tedavi ve rahabilitasyon sürecinden geçirip sağlık durumu iyileşince temmuz ayında çanakkale bölgesinden doğal yaşam alanına denize saldık.


- Deniz Kaplumbağaları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin İstanbul açısından ne tür faydaları var? 

Öncelikle bu unvanın bize layık görülmesi İstanbul Akvaryum’un teknik donanım ve uzman kadrosunun yeterli kalitede olduğunun göstergesidir. Bu demektir ki buradaki tüm canlılara aynı kalitede hizmet verilmekte, doğal ortamlarına en yakın şekilde bir habitat sunulmaktadır, canlıların hayatına önem verildiği, en iyi şartlarda yaşamlarını sürdürüldüğü gösterilmektedir. Bunun yanı sıra ender türlerin çiftleştirilmesi, koruma altına alınması gibi bir çok sorumluluğa imza atılmaktadır. Akdeniz ve Ege denizinde yolunu kaybederek marmara denize gelen carettalar, marmara denizinin sıcaklık farkından, ticari gemilerden, balıkçı ağlarından vb bir çok etkenden yaşamlarını sürdürememekte, beslenememektedir. Marmara Denizindeki carettaların hayatta kalması, türlerini devam ettirmesi ve doğal yaşamlarını sürdürülebilecek denizlere salınması gibi misyonların tarafımızdan yerine getirilmesi bizler için de büyük onur ve sevinç  kaynağıdır.

 

- Gelen ziyaretçiler en çok nereyi merak ediyor? 

Gelen ziyaretçiler en çok köpekbalıklarını görmek istiyor, ama alanlarımızı gezmeye başladıkça hem temaların dekorlarını, interaktif alanları hem de diğer ender türleri gördükçe daha çok heycanlanıyorlar ve bir sonraki alana geçmek için sabırsızlanıyorlar. Her girdikleri temalı alanımızda caretta caretta, köpekbalıkları, balon balığı, boynuzlı inek balığı, atnalı yengeci, taş balığı gibi çok özel canlılarla karşılaşıyorlar. En son alanda bulunan Amazon Yağmur Ormanları’mız ise gerçek Costa Rika bitki örtüsü  ile tüm ziyaretçilerimizin en çok beğenisini alan çok özel bir gezi alanımız. Ayrıca içindeki piranhalar, zehirli kurbağalar, caiman cüce timsahlar ile daha da fantastik geliyor ziyaretçilere.


- İstanbul Akvaryum'un yeni bir yarışması ya da kampanyası olacak mı? 

İstanbul Akvaryum olarak hem sosyal medya üzerindeki takipçilerimizi hem de alana gelen ziyaretçilerimizi bir teşekkür olarak çeşitli etkinlikler ya da kampanyalar yapmayı seviyoruz. Ayrıca genelde yaptığımız yarışmalarda ziyaretçilerimizin fikirlerini değerlendirmelerini ön plana çıkaran yarışmaları tercih ediyoruz. Çünkü burası buradaki canlılarla insanları bir araya getirmek , iki dünyayı birleştirmek tanıştırmak  hedefimiz. Ziyaretçiler kendilerinden bir şey bulması buradaki canlılarla bağ kurması için canlılarımıza isim verme, maskotumuzu seçme, balık karakteriyle eşleştirme , ziyaretçilerimizin akvaryum ile ilgili eğlenceli videoları gibi bir çok içerikte yarışmalar yaptık, düzenli aralıklarla da yapmaya devam edeceğiz, bizi takip edin çok güzel yarışmalarımız gelecek yine :)

 

Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön