29 / 03 / 2024

İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nden rapor uyarısı!

İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nden rapor uyarısı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, riskli yapı tespit raporu için lisanslı kuruluşları uyardı. İşte müdürlükten yapılan o uyarı... Ayrıca kira yardımını hala alamayanlar için de önemli bir açıklama var...



İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü nden rapor uyarısı!


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nde biriken dosyalar için şehir dışından gelen destek kuvvet riskli yapı tespit raporlarını inceleme çalışmalarını tamamladı.


Bakanlığın A.A.R.A.D NET sisteminden yayınlanan raporlar için müdürlük, riskli yapı tespiti için lisanslı kuruluşlara bir uyarıda bulundu. İşte o uyarı; 


LİSANSLI KURULUŞLARIN DİKKATİNE!


Daha önce A.R.A.A.D.NET sistemi üzerinden, Müdürlüğümüze (İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü) İstanbul dışı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personellerinden, Riskli Yapı Tespit Raporu İncelemeleri için, 30 adet İnşaat Mühendisinin geçici olarak görevlendirildiği personelin 15.05.2014 tarihine kadar rapor inceleyecekleri, eksiklik ve yanlışlık tespit etmeleri halinde A.R.A.A.D.NET sistemi üzerinden ilgili lisanslı firmaya geri bildirimde bulunacakları ve lisanslı kuruluşların kendilerine bildirilen eksiklikleri 3 (üç) gün içerisinde gidermeleri gerektiği hususunda duyuru yapılmıştı.


O duyuru, Emlakkulisi.com'da böyle haber olmuştu; 


Kentsel dönüşüm için İstanbul'a destek kuvvet!

Duyuru yapılmış olmasına rağmen halen geri bildirimi tamamlanmamış raporların olduğu tespit edilmiştir. Lisanslı kuruluşların A.R.A.A.D.NET sistemi üzerinde yapılan geri bildirimlerde tespit edilen eksiklik ve yanlışlıkları ivedilikle gidermeleri gerekmektedir. Aksi halde 15.05.2014 tarihinde görevlendirmesi bitecek personelde bulunan raporlar Müdürlüğümüz personeline yeniden havale edilecek ve raporların incelenme süreci uzayabilecektir.


Yukarıda belirtilen durumdan dolayı lisanslı kuruluşların A.R.A.A.D.NET sistemi üzerinden yapılan geri bildirimlerde ifade edilen eksiklik ve yanlışlıkları İVEDİLİKLE gidermeleri gerekmektedir."


Kira yardımını hala alamayanlar dikkat!


Kira yardımı başvurusunda geciken veya binadaki diğer hak sahipleriyle başvuru yapamayıp daha sonra başvurusunu yapan hak sahipleri, henüz ödenmemiş kira yardımları için dosya numaralarıyla birlikte İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'ne giderek dosya takibini bizzat yapması gerekiyor. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Hattı'ndan Emlakkulisi.com'a yapılan açıklama şöyle;


"Kira yardımı için bir başvuru süresi yok. Hak sahipleri, komşuları veya binadaki hak sahipleriyle birlikte başvuru yapmak zorunda değil. 


Hak sahibi, kira yardımı için başvuruda bulunmamış ve henüz cevap alamamış ise bulunduğu ilin Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'ne bizzat başvuruda bulunarak dosya numarası ile başvuru dosyasını takip etmesi gerekiyor. 


Müdürlüklerdeki yoğunluk nedeniyle evrakların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na onay için gelme süreci uzamış olabilir. Tekrar başvuru yerine, yapılan başvuru müdürlükte takip edilmeli"...


Geri Dön