24 / 04 / 2024

İstanbul Anadolu Yakası dev sağlık kompleksleriyle rahatlayacak!

İstanbul Anadolu Yakası dev sağlık kompleksleriyle rahatlayacak!

İstanbul’a dev yatırım! İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı 17 sağlık tesisi 14 bin çalışanıyla gerek yurtiçi gerekse yurtdışından gelen hastaları teknolojik donanımıyla sağlığına kavuşturuyor.



Kanserden doğuma, kalpten genel cerrahiye, gen taramalarından obeziteye, diyabete kadar her türlü teknik donanıma sahip kamu hastaneleri gün geçtikçe daha da büyüyerek dev bir sağlık kompleksine dönüşüyor. Bu kapsamda Doç. Dr. Kemal Memişoğlu yönetiminde, İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği 17 sağlık tesisi, 14 bin çalışanıyla gücüne güç katıyor. 7 Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 4 Devlet Hastanesi 5 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 1 Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesiyle Anadolu yakasında sağlık inovatif değişimin öncüsü oluyor. 


8 ilçede dev yatırım 


Türkiye’de tek olan Anadolu Kuzey Merkezi Laboratuvarı, tek bir merkezden yönetilen Evde Sağlık Koordinasyon Merkezi de özellikle yaşlıların imdadına yetişiyor. 


Zehirden kurtulmak için bir randevu yeter!


Madde bağımlılığıyla mücadelede en önemli merkezlerden olan ÇEMATEM (Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları) tedavi sürecini hem aile hem de bağımlı açısından daha kolay geçirilmesini sağlıyor. Yapılan tedavilerle çocuk ve gençler maddeden uzak tutularak hastalık ve buna bağlı ölümlerin azaltılması hedefleniyor.


En kaliteli uyku laboratuvarı


Uyku bozuklukları yaşam kalitesi ve süresini tehdit eden yaklaşık 85 türü olan önemli bir halk sağlığı sorunu. En sık görüleni ise Uykuda Solunum Durması Hastalığı. Bu konuda da en iyi donanım ve uzmanlara sahip Anadolu Kuzey Kamu Hastaneler Birliği multidisipliner anlayış ile göğüs hastalıkları, nöroloji, nöropsikiyatri, kardiyoloji ile koordineli çalışıyor.


Radyolojik incelemelerde doz mükemmelliği


Türkiye’de ilk olan Avrupa Radyoloji Birliği EuroSafe Görüntüleme Eylem Çağrısı uyarınca radyoloji doz ayarını DOSEWATCH ile güvence altına aldı. Bu sistem, Haydarpaşa Numune, Fatih Sultan Mehmet, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden ve Avrupa’daki belli başlı merkezlerde uygulanan doz seviyelerini kaydediyor. Hastalara verilen doz, ortalamaların iki katına çıktığında alarm sistemi devreye giriyor. Böylece her hasta için verilen dozların tüm ayrıntıları, geriye dönük olarak, uluslararası medikal fizik uzmanlarınca inceleniyor ve gerekli düzeltmeler yapılıyor. Tüm veriler ayrıntılı raporlar haline getiriliyor ve Avrupa çapında karşılaştırmalara tabi tutuluyor.   


İşte dev sağlık kompleksleri 


- Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 

- İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 

- Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 

- Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 

- Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 

- Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 

- Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 

- Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, 

- Şile Devlet Hastanesi, 

- Beykoz Devlet Hastanesi, 

- Üsküdar Devlet Hastanesi, 

- Ataşehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, 

- Beykoz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 

- Sancaktepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 

- Göztepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 

- Çekmeköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 

- Ahmet Yüksel Özemre Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi.



Akşam


Geri Dön