26 / 04 / 2024

İstanbul – Ankara Hızlı Tren projesinde son durum!

İstanbul – Ankara Hızlı Tren projesinde son durum!

İki şehir arasındaki yolculuk süresini 3 saate indirecek İstanbul – Ankara Hızlı Tren projesinde gelinen noktayı öğrenmek için bu habere tıklayın…



533 kilometre uzunluğunda olan İstanbul –  Ankara  Hızlı Tren projesinin tamamlanmasıyla iki nokta arasındaki mesafe kısalacak. Söz konusu tren hattının  Marmaray  projesiyle bağlantısı sağlanacak. 2013 sonunda tamamlanarak, faaliyete geçmesi planlanan projenin ne aşamada olduğunu birlikte görelim. 


Toplamda 2 etaptan oluşan projenin ilk etabı yani Ankara – Eskişehir hattı 2009 yılında hizmete sunulmuştu. Hızlı tren projesinin 2. etabı olan Eskişehir – İstanbul hattının inşaatı ise hala devam ediyor. Bu etapta belirtilmesi gereken nokta ise Gebze – Haydarpaşa güzergahı. Söz konusu bölüm Marmaray ile birleştirileceğinden Marmaray dahilinde inşa edilecek. 



Hizmete açılan etap: 


*Ankara – Sincan: 24 km 

*Ankara Hızlı Tren Garı 

*Sincan – Esenkent: 15 km

*Esenkent – Eskişehir: 206 km 



Yapımı devam eden 2. etap:  


*Eskişehir Gar Geçişi 

*Eskişehir – İnönü: 30 km 

*İnönü – Vezirhan: 54 km

*Vezirhan – Köseköy:104 km

*Köseköy – Gebze: 56 km 

*Gebze – Haydarpaşa: 44 km 



Gelelim inşaat çalışmalarına… 

Hızlı tren hattının Eskişehir Gar Geçişi kısmında altyapı çalışmaları yüzde 85 oranında tamamlandı. 


Hattın Eskişehir – İnönü kısmında ise altyapı çalışmaları yüzde 96 oranında, üst yapı çalışmaları da yüzde 98 oranlarında tamamlandı. 

 

İstanbul – Ankara Hızlı Tren Hattı’nın ikinci etabındaki İnönü – Vezirhan güzergahının da alt yapı çalışmalarında yüzde 82’lik bir ilerleme var. 


Vezirhan – Köseköy kısmının yüzde 90’lık oranda altyapı çalışmaları tamamlanırken, hızlı tren hattının Köseköy – Gebze kısmında ise yüzde 29’luk altyapı çalışmaları geride kaldı. 

 



Geri Dön