23 / 04 / 2024

İstanbul, Arabian Travel Market Fuarı'nda tanıtılacak!

İstanbul, Arabian Travel Market Fuarı'nda tanıtılacak!

86 ülkenin katılımıyla Dubai’de açılan Ortadoğu’nun en büyük turizm fuarında İstanbul da boy gösteriyor. Fuarda turistler ‘Bir tane İstanbul var’ sloganıyla davet ediliyor.



Seyahat endüstrisinin Ortadoğu'daki en büyük buluşmalarından biri olan Arabian Travel Market (ATM) Fuarı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ekonomi başkenti Dubai'de dün kapılarını açtı. 86 ülkenin turizm ve seyahat profesyonellerini buluşturan Ortadoğu'nun en büyük turizm fuarında, İstanbul da boy gösteriyor. Fuarda, megakent İstanbul 'There is only one İstanbul (Bir tane İstanbul var)' sloganıyla tanıtılıyor. İstanbul için bu yıl 85 metrekare büyüklüğünde bir stant açıldı. Ayrıca fuar alanının girişinde ve içindeki reklam alanları kiralandı. 4 gün sürecek fuarda, 2 bin 800 ürün ve destinasyon 26 bin seyahat profesyoneline tanıtılacak. İstanbul, bu yılın 3 ayında toplam 2 milyon 149 bin turist ağırladı. Bu dönemde Ortadoğu ülkelerinden gelenlerin sayısı 420 bini geçti. İlk çeyrekte İstanbul'a gelen yabancı ziyaretçiler içinde Ortadoğulu turistlerin oranı yüzde 19.6'yı buldu. Her 5 yabancı turistten biri Ortadoğu ülkelerinden İstanbul'a geldi..


Takvim



Bu haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



İstanbul Ticaret Odası 86 ülkenin katılımıyla dün açılan Ortadoğu'nun en büyük turizm fuarı Arabian Travel Market'te (ATM), 'Bir tane İstanbul var' sloganıyla tanıtım başlattı.


Birleşik Arap Emirliklerinde düzenlenen fuarı değerlendiren İTO Başkanı İbrahim Çağlar, “2016'nın ilk üç ayında İstanbul'a gelen yabancı ziyaretçiler içinde Ortadoğulu turistlerin oranı yüzde 19.6'yı buldu. Her beş yabancı misafirimizden biri Ortadoğu ülkelerinden geldi” dedi.


RUSYALI YERİNE ORTADOĞU'LU İKAMESİ

ATM Dubai Fuarı'nın bu yıl turizmde kritik bir döneme denk geldiğini belirten Çağlar, “Rus turist sayısı 2016'nın ilk üç ayında yüzde 51 geriledi. Rusya'yı ikame edebilecek en önemli pazarlardan biri Ortadoğu” dedi. İstanbul'a bu yılın ilk üç ayında toplam 2 milyon 149 bin turist geldiğini belirten İbrahim Çağlar, “Ortadoğu ülkelerinden ilk çeyrekte misafir ettiğimiz turist sayısı 420 bini geçti. 2016'nın ilk üç ayında yabancı ziyaretçiler içinde Ortadoğulu turistlerin oranı yüzde 19.6'yı buldu. Her beş yabancıdan biri Ortadoğu ülkelerinden geldi” bilgisini verdi.


Yeni Şafak


Geri Dön