27 / 04 / 2024

İstanbul Auto Showun çatısı onarılıyor!

İstanbul Auto Showun çatısı onarılıyor!

CNR Holding’in patronu Ceyda Erem, büyük sorun yaşadığı İTO Başkanı Yalçıntaş’la artık barıştan yana. Ceyda Erem, son yapılan otomobil fuarına damgasını vuran ‘akan çatı’ konusunda da onarıma başlandığını s&



 Yalçıntaş’a ‘barış eli’ uzattı Auto Show’da çatıyı aktarıyor
CNR Holding’in patronu Ceyda Erem, büyük sorun yaşadığı İTO Başkanı Yalçıntaş’la artık barıştan yana. Ceyda Erem, son yapılan otomobil fuarına damgasını vuran ‘akan çatı’ konusunda da onarıma başlandığını söyledi

CNR Holding Başkanı Ceyda Erem, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş’a barış elini uzattı. Bilindiği gibi, İTO’ya bağlı İDTM, Erem’in sahibi olduğu CNR Fuarcılık’ı Dünya Ticaret Merkezi’ndeki fuar alanından çıkarmak için dava açtı. Bu süreçte dinlemeye takılan İTO Başkanı Yalçıtaş ve Yönetim Kurulu eski Üyesi Ali Kopuz rüşvet iddiası ile tutuklandı ardından serbest bırakıldı. Bu zaman zarfında Erem’le Yalçıntaş yan yana görünmekten kaçındı. 

Tahliye davalarını kazanan Erem, bir grup gazeteci ile bir araya gelerek Yalçıntaş’la ilgili açıklamalar yaptı. Erem, “Ben bugüne kadar Murat Yalçıntaş aleyhine hiçbir zaman kötü söz söylemedim. Geçtiğimiz günlerde EGD yılbaşı partisine katıldık. Kendisi ile biraraya gelmek istedim ama fırsat olmadı. Ben Murat Bey’le görüşürüm, elini kısar geçmiş olsun derim. Herkes herkesle konuşur, küslük doğru değil” dedi.

‘Ben dava açmadım’
Yalçıntaş’ a açılan kamu davası nedeniyle savcılığın kendi ifadeye çağırdığını, ancak şikayetçi olmadığını ya da dava açmadığını vurgulayan Erem, “Benim de 20 şirketim var. Hepsi İTO üyesi ve aidatlarımı ödüyorum. İTO benim şirketlerimin de menfaati korumalı” diye konuştu. İDTM ile kira konusunda davanın devam ettiğini kaydeden Erem şöyle devam etti: “Kriz yılı olan 2008 ve 2009’da kendisine ait, 9, 10 ve 11’nci hollerin kiralarını yüzde 40 düşürürken bizim hollerin kiralarını yüzde 11-12 artırdı. Biz de buna itiraz ettik. Her yıl 7 hol için 24 milyon lira kira ödüyorum. İDTM’nin de hollerini bazı fuarlarda kiralıyorum. Ancak uzlaşmayı düşünüyorum ve bekliyorum. Artık işimi yapmak istiyorum.” Erem, grubun cirosunun ise 50 milyon dolar olduğunu sözlerine ekledi.

‘Parasını İDTM’den isteriz’
Çatısının aktarılmaması nedeniyle İstanbul Auto Show’da milyon dolar değerindeki araçların üzerine akan yağmurdan kendilerinin de şikayetçi olduğunu dile getiren Erem, yağmur suları nedeniyle fuarda bir katılımcının kolunu kırdığını, kendi ayağının da incindiğini kaydetti. Çatıları aktarmak için 3 milyon dolar yatırım yapacaklarına işaret eden Erem, “Yaptığımız sözleşme gereği çatı masrafı İDTM’ye ait. Sadece 1’nci holün çatısı aktarıldı. Ancak en fazla da o hole su girdi. Biz masrafı yapıp çatıyı aktaracağız. Parasını İDTM’den isteyeceğiz.”

Formunun sırrını açıkladı
Yüksek tempo ile çalışmasına ve yemeğe düşkün olmasına karşın Ceyda Erem, güzellik ve formunun sırrını da paylaştı. İşte Erem’in formülü: “Sabah iyi kahvaltı yapılacak. Her gün mutlaka yumurta yenecek. Yumurtalar omlet şeklinde ya da çılbır gibi suda haşlanacak. Üstüne bolca karabiber atılacak. Öğlen ise ya balık ya da et yenecek. Akşam yemeklerinden ise kaçınılacak. Ya meyve ya da az çorba ile öğün geçiştirilecek.”

‘Katar’da fuar yapacağız’
2010’da yaptıkları fuarlara katılan ziyaretçi sayısının yüzde 100 arttığına dikkat çeken Erem, “Sadece EVTEKS’e 80 bin kişi geldi ve bunların 12 bini yurtdışından geldi” dedi.
Bu ay Başbakan Erdoğan’la birlikte Katar’a gideceklerini belirten Erem, “Dünya Kupası 2022 yılında Katar’da yapılacak. Burada müteahhitlik ve inşaat malzemeleri konusunda güzel işler çıkabilir. Biz de bu ülkede bu alanda fuar yapacağız. Ayrıca İMSAD’la birlikte Türkiye’nin ya da bölgenin en büyük inşaat malzemesi fuarı MEGABİlD’i İstanbul’da
eylül ayında yapacağız” dedi.

 ‘Ne varsa KOBİ’de var...’
Ceyda Erem, CNR fuarcılık olarak düzenledikleri ‘Milyonerler Fuarı’na 2 yıl ara vermek zorunda kaldıklarını söyledi. Dünyada yaşanan ekonomik krizin milyonerleri de etkilediğini ifade eden Ceyda Erem, “Milyoner Fuarı durgunluk nedeniyle yapılamıyor. Ancak KOBİ’lerin katıldığı fuarlar tüm hızıyla devam ediyor. Ne varsa KOBİ’lerde
var” dedi.
Milliyet/Eylem Türk

Basında yer alan diğer haberler:

 

Erem: Kişisel kavgam yok, Murat Bey’le karşılaşırsam içten ‘geçmiş olsun’ derim

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş için, “Benim kimseyle kişisel bir kavgam yok. Murat Bey ile karşılaşsam içtenlikle ‘geçmiş olsun’ derim. Zaten benim açmış olduğum bir dava yok, kamu davası var” dedi.

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, uzun süredir mahkemelik olduğu İstanbul Dünya Ticaret Merkezi A.Ş.’nin (İDTM) ana ortağı İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş’a uzlaşma için elini uzattı. Erem, iki kurum arasındaki davaların seyrini lehte etkilemek için İDTM avukatlarının yargı mensuplarına rüşvet verdiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan, sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile nerede kaşılaşsa içtenlikle “geçmiş olsun” diyeceğini söyledi. Erem, “Benim kimseyle kişisel bir kavgam yok. Zaten benim açmış olduğum bir dava yok, bir kamu davası var. Bugüne kadar da Murat Yalçıntaş aleyhine hiçbir zaman kötü bir söz söylemedim. Geçen akşam Ekonomi Gazeteciler Derneği’nin (EGD yılsonu resepsiyonuna katıldık. Kendisi ile bir araya gelmek istedim ama fırsat olmadı. Ben Murat Bey’le görüşürüm, elini sıkar konuşurum” dedi. 

Şikayetçi olmadım

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş aleyhine açılan kamu davası nedeniyle savcılığın kendisini ifadeye çağırdığını, ancak şikayetçi olmadığını ya da bir dava açmadığını vurgulayan Erem, şöyle konuştu: “20 tane şirketim var ve hepsi İTO üyesi, aidatlarımı ödüyorum. İTO, bana göre de çok önemli bir kurum ve tabii ki benim şirketlerimin de menfaatini korumalı. İDTM ile kira uygulaması konusunda bir davamız devam ediyor. İDTM kriz yılı olan 2008 ve 2009’da kendisine ait, 9, 10 ve 11’nci hollerin kiralarını yüzde 40 düşürdü ama bizim hollerin kiralarını yüzde 11-12 artırdı. Biz de buna itiraz ettik. Her yıl 7 hol için 24 milyon lira kira ödüyorum. İDTM’nin de hollerini bazı fuarlarda ben kiralıyorum. Kiracası olarak bize yapılmış bir haksızlık var. Bunun düzeltilmesini istiyoruz.”

Çatı onarımı başladı

Son Autoshow Fuarı’nda yeni hollerin çatılarından içeriye su girdiğini ve bazı küçük kazaların da yaşandığını hatırlatan Ceyda Erem, şunları anlattı: “Autoshow’da milyon dolar değerindeki araçların üzerine yağmur suyu aktı. Biz de bu durumdan şikayetçiyiz. Bir katılımcı düştü kolu kırıldı. Benim de ayağım incindi. Çatıların tamiri için 3 milyon dolarlık yatırım yapıyoruz. İDTM ile sözleşmemiz gereği çatı onarım masrafları İDTM’ye ait. Biz masrafı yapıp çatıyı aktaracağız. Parasını İDTM’den isteyeceğiz.”

Milyoner Fuarı’na 2 yıl ara verdik

CNR Fuarcılık’ın daha önce her yıl düzenlediği ‘Milyonerler Fuarı’na 2 yıl ara verdiklerini söyleyen Ceyda Erem, “Ekonomik kriz milyonerleri fena vurmuş. O yüzden Milyoner Fuarı’nı yapamadık. Ancak Küçük ve Orta Boy işletmeler (KOBİ) krize daha dayanıklı çıktı. O yüzden bizim diğer tüm fuarlarımız, yüzde 50 büyüdü. Farklı sektörler için yeni fuarlara da başlayacağız” dedi. Erem, 2010’da yaptıkları fuarlara katılan ziyaretçi sayısının yüzde 100 arttığına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Sadece Evteks’e 80 bin kişi geldi. Bunların 12 bini yabancı ziyaretçiden oluştu. Ocak ayında Katar’a gideceğiz. Çünkü Dünya Kupası 2022 yılında Katar’da yapılacak. İMSAD’la bölgenin en büyük inşaat malzemesi fuarını 2011’de İstanbul’da açacağız. Evteks de kendi alanında dünyanın en büyük fuarı olmak üzere. 200 bin metrekare alanda gerçekleşecek.”

Forum’u aldı yurtdışına açılacak

CNR Holding’in yurtdışında da fuarcılık yapacağını açıklayan Ceyda Erem, bu amaç için halen yurtdışında yılda 12 fuar yapan Forum Fuarcılık’ı satın aldıklarını söyledi. Erem, CNR Fuarcılık olarak küresel kriz nedeniyle 2008, 2009 ve 2010’u zararla kapattıklarını, 2011’da kâr hedeflediklerini belirterek, grubun cirosunun 50 milyon dolar civarında bulunduğunu anlattı.

Sabah çılbırlı kahvaltı yaparım

CNR Holding Başkanı Ceyda Erem, formda olmak için uyguladığı beslenme formülünü şöyle açıkladı: “Yemeyi hepimiz seviyoruz. Kilo almamak çok önemli. Bunun için sabah iyi bir kahvaltı şart. Yumurta çok önemli. Ben her sabah mutlaka yumurta yiyorum. Yumurtayı da daha çok çılbır olarak (suya kırılarak pişirilen yumurta) yiyorum. Üstüne bolca karabiber döküyorum. Öğlen ise ya balık ya da et yiyorum. En kritik öğün ise akşam yemeği. Çünkü aslında bütün kiloyu akşam yemeğinde alıyoruz. O nedenle ben akşam meyve ya da az çorba ile günü kapatıyorum.”
Hürriyet/sadi Özdemir

Ceyda Erem, Yalçıntaş' a 'barış eli' uzattı

Ceyda Erem, tahliye davaları nedeniyle karşı karşıya geldiği Yalçıntaş'a küs olmadığını açıkladı.

Ceyda Erem, tahliye davaları nedeniyle karşı karşıya geldiği Yalçıntaş'a küs olmadığını açıkladı ve "Ben Yalçıntaş'ı görsem elini sıkan geçmiş olsun derim" dedi. Erem ayrıca, yağmur sularının milyon dolarlık araçlara yeniden zarar vermemesi için 3 milyon dolar masraf yapacak

CNR Holding Başkanı Ceyda Erem, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş'a barış elini uzattı. Yalçıntaş'la Erem'in arasına kara kedi İTO'nun hissedar olduğu İDTM'nın CNR Holding'e tahliye davası açılmasıyla girdi. Erem, İDTM'den kiraladığı fuar salonlarını ve ofislerini boşaltması için mahkemeye verildi. Bu süreçte dinlemeye takılan Yalçıntaş rüşvet iddiası ile tutuklandı, ancak daha sonra serbest bırakıldı. Erem, davalar nedeniyle arası bozulduğu Yalçıntaş'a şimdi barış mesajları gönderiyor

Küslük doğru değil

İDTM'nin açtığı tahliye davalarını kazandığını belirten Erem, "Ben bugüne kadar Yalçıntaş aleyhine hiçbir zaman kötü söz söylemedim. Ekonomi Gazeteciler Derneği'nin düzenlediği yılbaşı partisinde kendisi ile araya gelmek istedim, ama fırsat olmadı. Ben Murat Bey'le görüşürüm, elini sıkar geçmiş olsun derim. Herkes herkesle konuşur , küslük doğru değil" dedi.

Yalçıntaş'ıa açılan kamu davası nedeniyle savcılığın kendisini ifadeye çağırdığını, ancak şikayetçi olduğu yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirten Erem, "Benim de 20 şirketim var. Hepsi İTO üyesi ve aidatlarımı ödüyorum. İTO benim şirketlerimin de menfaati korumalı" diye konuştu.

İşimi yapmak istiyorum

İDTM ile sadece bir davasının sürdüğünü savunan Erem şöyle devam etti:

"Kriz yılı olan 2008 ve 2009'da İDTM kendisine ait, 9, 10 ve 11'nci salonların kiralarını yüzde 40 düşürürken bizim salonların kirasını yüzde 11-12 artırdı. Biz de buna itiraz ettik. Her yıl 7 salon için 24 milyon lira kira ödüyorum. Ancak uzlaşmayı düşünüyorum ve bekliyorum. Artık işimi yapmak istiyorum."

Parasını İDTM'den isteriz

Çatıların aktarılmaması nedeniyle İstanbul Auto Show'da milyon dolar değerindeki araçların üzerine akan yağmurdan kendilerinin de şikayetçi olduğunu dile getiren Erem, yağmur suları nedeniyle fuarda bir katılımcının kolunu kırdığını, kendi ayağının da incindiğini kaydetti. Çatıları aktarmak için 3 milyon dolar yatırım yapacaklarına işaret eden Erem, "Yaptığımız sözleşme gereği çatı masrafı İDTM'ye ait. İDTM sadece 1'nci salonun çatısını aktardı. Ancak en fazla da o salona su girdi. Biz masrafı yapıp çatıyı aktaracağız. Parasını İDTM'den isteyeceğiz."

Katarda fuar yapacağız

Ceyda Erem, Anayasa değişikliği sonrasında ekonomide yaşanan havanın kendilerini de olumlu etkilediğini dile getirdi. 2010'da yaptıkları fuarlara katılan ziyaretçi sayısının yüzde 100 arttığına dikkat çeken Erem, hisselerini aldıkları Forum Fuarcılık ile  yurtdışında yeni fuarlar yapacaklarını kaydetti. 2011'de 25'inci kuruluş yıl dönümlerini kutladıklarını ifade eden Erem şöyle konuştu:

Bu yıl kara geçeriz

"Ocak ayında Başbakan Erdoğan'la birlikte Katar'a gideceğiz. Dünya Kupası 2022 yılında Katar'da yapılacak. Burada müteahhitlik ve inşaat malzemeleri konusunda güzel işler çıkabilir. Biz de bu ülkede bu alanda fuar yapacağız. Ayrıca İMSAD'la birlikte Türkiye'nin ve bölgenin en büyük inşaat malzemesi fuarı MEGABİLD'i İstanbul'da eylül ayında gerçekleştireceğiz."

Bu yıl EVTEKs'i kendi alanında dünyanın en büyük fuarı yapmak için çalışacaklarını da ifade eden Erem, "200 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek fuar için İDTM'nin hollerini de kiralayacağız" dedi. Kriz nedeniyle fiyatları artırmadıklarını bu yüzde 2008, 2009 ve 2010'u zararla kapattıklarını kaydeden Erem, 2010'da yeniden kara geçmeyi planladıklarını vurguladı. Erem, grubun cirosunun ise 50 milyon dolar olduğunu sözlerine ekledi.

CNR fuarcılık olarak düzenledikleri 'Milyonerler Fuarı'na 2 yıl ara vermek zorunda kaldıklarını söyledi. Dünyada yaşanan ekonomik krizin milyonerleri de etkilediğini dile getiren Erem, "Milyoner Fuarı durgunluk nedeniyle yapılamıyor. Ancak KOBİ'lerin katıldığı fuarlar tüm hızıyla sürüyor. Ne varsa KOBİ'lerde var" diye konuştu.

Formunun sırrını açıkladı

Yüksek tempo ile çalışmasına ve yemeğe düşkün olmasına karşın Ceyda Erem, formunun sırrını da gazetecilerle paylaştı.

İşte Erem'ün formülü:

"Sabah iyi kahvaltı yapılmalı. Her gün mutlaka yumurta yenmeli. Yumurtalar omlet şeklinde ya da çılbır gibi suda haşlanarak servis edilmeli. Üstüne bolca karabiber atılmalı. Öğlen ya balık ya da et tercih edilmeli. Akşam yemeklerinden ise mutlaka kaçınılmalı. Ya meyve ya da az çorba ile öğün geçiştirilmeli. "
Bugün/ Hamit VAROL 


Geri Dön