26 / 04 / 2024

İstanbul, Avrupa'nın eğlence merkezi olacak

İstanbul, Avrupa'nın eğlence merkezi olacak

Makro İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Dereli, Halkalı'da inşa edecekleri temaparkla kente muhteşem bir eser kazandıracaklarını söyledi..



Makro İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Dereli, İstanbul'un, Uluslararası Eğlence ve Doğa Parkı ile Avrupa'nın eğlence merkezi olacağını kaydetti. Mahmut Dereli yaptığı açıklamada, TOKİ'nin İstanbul Halkalı'daki temapark ihalesinde 147 milyon YTL idare payıyla en yüksek teklifi verdiklerini anımsattı. Kamuoyunda "Türkiye'nin Disneyland"ı olarak anılan projenin detaylarını ihalenin onaylanmasının ardından sözleşme aşamasında açıklayacaklarını belirten Dereli, 1 milyon 429 bin metrekarelik arazi üzerinde inşa edilecek Avrupa'nın en büyük Temalı Doğa Eğlence Parkı ile hem devlete, hem de ülkeye muhteşem bir eser kazandırmayı hedeflediklerini duyurdu. Proje, konut alanları, rezidans, ofis alanları, AVM, fuarkongre sarayı, modern kapalı çarşı, teknokent, butik oteller, sağlık spor ve güzellik merkezleri, temalı doğa parkları, temalı kültür-sanat gösteri alanları ile 30 adet aktivite biriminden oluşacak.

15.3 kişi ziyaret ediyor
Avrupa'nın en büyük temalparkolan Paris Disneyland 1992'de kuruldu. 2008'de 15.3 milyon turistin ziyaret ettiği Disneyland'ta 7 adet hotel bulunuyor. 556 bin metrekare alana kurulu olan park 49 farklbölümden oluşuyor.

Sabah

Geri Dön