18 / 04 / 2024

İstanbul Avrupa'nın en beğenilen turistik kenti seçildi!

İstanbul Avrupa'nın en beğenilen turistik kenti seçildi!

Almanya'nın popüler seyahat dergisi "Travelbook" tarafından hazırlanan "2015 yılında gezilecek 25 şehir" listesinde İstanbul birinci sırada yer aldı.



Derginin, okuyucuları arasında yaptığı ankette İstanbul, Avrupa'nın en beğenilen turistik kenti oldu. Aynı ankette Göreme de sekizinci sırada yer aldı. 


Travelbook dergisinin internet sitesinde yer alan haberde büyük bir Ayasofya fotoğrafının altında "Avrupa'nın en beğenilen turistik kenti" ifadesi yer aldı. 



Haberde, İstanbul'un "dünyanın en büyüleyici kentlerinden biri" olduğu ve İstanbul'un üst üste ikinci kez en beğenilen turistik kent seçilmesinin olağanüstü olmadığı yorumu yapıldı. 


Göreme'nin de en beğenilen ilk 10 yer arasında bulunduğuna işaret edilen haberde, Kapadokya'daki Peri Bacaları'nın balonlarla "havadan müthiş göründüğü" ve kültür ve deniz tatili yapmak isteyenler için Türkiye'nin doğru adres olduğu ifade edildi. 



Haberde ayrıca Avrupa ülkelerini her yıl 500 milyon turistin gezdiği, Avrupa'nın dünyada en fazla ziyaret edilen kıta olduğu kaydedildi. Derginin anketinde kentlerdeki konaklama yerleri, restoranlar ve gezilecek yerlerin sorulduğu, değerlendirmenin bu kategorilere göre yapıldığı açıklandı. 



"2015 yılında gezilecek 25 şehir" listesinde İstanbul'dan sonra sırasıyla şu kentler bulunuyor: Prag (Çek Cumhuriyeti), Londra (İngiltere), Roma (İtalya), Paris (Fransa), Zermatt (İsviçre), Barcelona (İspanya), Göreme (Türkiye), St. Petersburg (Rusya), Atina (Yunanistan), Budapeşte (Macaristan), Lizbon (Portekiz), Floransa (italya), Venedik (İtalya), Rimini (İtalya), Amsterdam (Hollanda), Sorrent (İtalya), Madeira (Portekiz), La Oliva (ispanya), Reykjavik (İzlanda), Krakovv (Polonya), Viyana (Avusturya), Killarney (İrlanda), Edinburg (İskoçya) ve Berlin (Almanya). 



Ankara 24 Saat


Geri Dön