25 / 04 / 2024

İstanbul, Avrupa’nın en temiz kenti oluyor!

İstanbul, Avrupa’nın en temiz kenti oluyor!

Topbaş, 2014 sonuna kadar tüm derelerin ıslah edileceğini belirterek, “İstanbul Avrupa’nın en temiz şehirlerinden biri oluyor. Yapılan yatırımlarla İstanbul’da artık susuzluk sorunu da yaşanmayacak” dedi...




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dere ıslah çalışmalarının bu yıl sonuna kadar tamamlanacağını  belirterek, “Gelecekte bu sorunlardan bahsedilmeyecek. Deniz kirliliği, su problemi konuşulmayacak” dedi. Silivri’de atık su tesisleri basın inceleme gezisinin ardından konuşan Topbaş, İSKİ’nin sadece Silivri’ye 1 milyar liralık su ve atık su yatırımı yaptığını ve buranın yetersiz yağışa rağmen su sıkıntısı yaşamayacağını belirtti. Bütün sahillerin atıklarını alacak şeklide atık su tüneli yapıldığını ifade eden Topbaş, İstanbul’un köylerine kadar biyolojik arıtma tesisleri yaparak şehrin sahillerini, denizlerini atık su tehdidinden kurtardıklarını vurguladı. 


TARİHE TANIKLIK EDİYORUZ 

“Bu yılın sonuna kadar İstanbul’da çözülmemiş dere problem kalmayacak” diyen Topbaş, hepsinin ihalesinin yapıldığını bildirdi. Topbaş, şöyle devam etti: “Artık İstanbul Avrupa’nın en temiz şehirlerinden biri haline geliyor. Çocuklarımızın yarınlarını hazırlıyoruz. Basit bir olay değil, bizler tarihe tanıklık ediyoruz. Gelecekte bu sorunlardan bahsedilmeyecek. Deniz kirliliğinden ve su probleminden konuşulmayacak. İnşallah Silivri’ye metroyu getirdiğimizde ulaşım da konuşulmayacak. Bütün bu çalışmalar tamamlandığında inşallah İstanbul’da sosyal projeleri konuşur hale geleceğiz. 


MARMARA'YA ARTIK ATIK KARIŞMAYACAK

İSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir Marmara’yı atık su tehdidinden kurtaracak çok önemli projenin bir ayağını daha gerçekleştirdiklerini, daha once Ataköy ve Ambarlı biyolojik arıtma tesislerini inşa ettiklerini söyledi. Demir “1672 metrelik Silivri Atıksu Tüneli’nin 3 metre çapındaki tünelini bugün bitirdik. İSKİ olarak sadece Silivri’ye 1 milyar liralık yatırım yaptık” dedi. 


Akşam


Geri Dön