19 / 04 / 2024

İstanbul Avrupa'nın gayrimenkul yıldızı oldu!

İstanbul Avrupa'nın gayrimenkul yıldızı oldu!

Uluslararası danışmanlık şirketi Pricewaterhouse-Coopers'ın (PwC) 'Avrupa'da Gayrimenkulde Yeni Trendler' adlı araştırmasına göre 2011'de Avrupa'da emlak satın alınacak en iyi yer İstanbul



Uluslararası danışmanlık şirketi Pricewaterhouse-Coopers'ın (PwC) 'Avrupa'da Gayrimenkulde Yeni Trendler' adlı araştırmasına göre 2011'de Avrupa'da emlak satın alınacak en iyi yer İstanbul. şžirketin 600 gayrimenkul uzmanına yaptığı ankette, 27 Avrupa şehri arasında en iyi yatırım yapılacak yer olarak İstanbul seçildi.
Araştırmada İstanbul, hem 'yeni yatırım olanakları' hem de 'şehir gelişim beklentileri' alanında ilk sırada yer aldı. 'Varolan gayrimenkul performansı' alanında ise Münih'in ardından ikinci seçildi. Araştırmaya katılan uzmanlar endüstri alanında yatırım yapmak isteyenlerin de birinci tercihinin İstanbul olduğunu belirttiler. Araştırma raporunda İstanbul'da son yıllarda büyük bir gelişme yaşandığı belirtilerek, 'İstanbul yatırımcıların kendilerini güvende hissettikleri kentlerden biri' yorumunda bulunuldu. İstanbul PwC'nin geçen seneki araştırmasında beşinci sırada yer almıştı. Anket sonucunda üç kategoride de İstanbul'la birlikte Londra ve Münih ilk üçe girdi. İrlanda'nın başkenti Dublin ile Yunanistan'ın başkenti Atina ise bu ülkelerdeki ekonomik kriz nedeniyle sıralamada altlarda yer aldı.


Geri Dön