25 / 04 / 2024

İstanbul Aydın Üniversitesi, Colony AVM'nin binasını aldı!

İstanbul Aydın Üniversitesi, Colony AVM'nin binasını aldı!

İstanbul Aydın Üniversitesi, Florya'da artık iş yapmayan ve boşaltılan Colony Alışveriş Merkezi'nin binasını satın aldı. Üniversite E5 üzerinde merkezi konumdaki bu binaya 20 milyon dolar yatırımla bir Teknopark kuracak



İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Aydın üniversite bünyesinde 2 yıldır teknopark kurma niyetlerinin olduğunu, Florya'da 6 ay önce iyi bir güzergahta yer alan bu binanın bulunması ile birlikte fikrin hayata geçirilebildiğini açıkladı. Teknoparkların bir adım sonrasının Bilişim Vadileri kurulması olduğunu ve projenin Türkiye açısından böyle bir önemi olduğunu da vurgulayan Dr Aydın şunları söyledi: "Şu anda mimar ve mühendislerimiz çalışıyorlar, alt yapıyı hazırlıyoruz. Birçok sektör ve kuruluş burdan istifade edebilecek. Biz inanıyoruz ki bugünkü ekonomilerde derinliği olan sanayilerin arkasında mutlaka iyi Ar-Ge'ler vardır. Bu Ar-Ge'ler de üniversiteler gibi bilimsel kuruluşların bilgisiyle desteklenmelidir. Dolayısıyla Türk ekonomisi ve sanayisinin gelişimi için böyle bir yatırım yapmayı biz milli görev olarak kabul ediyoruz. Üniversite olarak bu yılki önceliklerimizin başında bu Teknopark geliyor. İstanbul Aydın Teknopark'ında fikirler pratiğe dönüştürülecek ve burdan çıkan projeler de Silivri'de kuracağımız atölyelerde üretime dönüştürülecek. Bu amaçla Silivri'de 300 dönümlük bir arazi tahsis edildi. Arazi üzerinde kurulacak atelye ve tesisler için pek çok kuruluştan destek görüyoruz."

Mustafa Aydın ayrıca teknolojik tarım konusunda da çalışmalar yürüttüklerini, Türkiye'deki 3 gen laboratuarından birine kendilerinin sahip olduğunu açıkladı.

1 yıldır boştu

İstanbul'da halen İTÜ; Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve İstanbul üniversitelerinin bünyesinde tekno-parklar bulunuyor. 2005 yılında İstanbul'un ikinci outlet ve alışveriş merkezi olarak hayata geçen ve 60 kiracının bulunduğu Colony Outlet AVM, yeterince tanıtılmadığı ve iyi yönetilmediği gerekçesiyle bir yıldır boş bulunmaktaydı. Colony AVM Ordulu Yücel Şen ve Hakan Şen ailesi tarafından işletilmekteydi.
Bugün/ Selma ŞENOL

 


Geri Dön