19 / 04 / 2024

İstanbul-Bandırma arası deniz uçağı deneme seferi yapıldı!

İstanbul-Bandırma arası deniz uçağı deneme seferi yapıldı!

Bursa ile İstanbul arasındaki ulaşımı 18 dakikaya düşüren deniz uçağı, rotasını Bandırma’ya da çevirdi. İstanbul ile Bandırma arasında yapılacak seferlerin başlatılması için çalışmalar hız kazandı, ilk deneme seferi yapıldı...




Bursa ile İstanbul arasındaki ulaşımı 18 dakikaya düşüren deniz uçağı, rotasını Bandırma’ya da çevirdi. İstanbul ile Bandırma arasında yapılacak seferlerin başlatılması için çalışmalar hız kazandı, ilk deneme seferi yapıldı.


Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketi BURULAŞ ile Bandırma Ticaret Odası arasında yapılan görüşmeler neticesinde, Bandırma ile İstanbul arasında karşılıklı deniz uçağı seferleri konulması amacıyla başlatılan çalışmalarda sona gelindi. BURULAŞ tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, 18 kişilik deniz uçağıyla İstanbul Haliç’ten, Balıkesir’in Bandırma İlçesi’ne deneme seferi yapıldı. BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, BURULAŞ Ticari İşletmeler Müdürü Nihat Cenkçi, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, Bandırma Liman İşletme Müdürü Orhan Kılıç, Bandırma Liman Başkanı Erkan Tuncer, Gümrük Müdürü Osman Güllüce ve Seabird Havayolları Ceo’su Kürşat Arasun, Bandırma’da konuyla ilgili bir toplantı yaptı.


BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, son yıllarda sanayi yatırımlarıyla ön plana çıkan Bandırma ile İstanbul arası ulaşımını daha kolaylaştırmak için yapılan çalışmalar BURULAŞ’ın da katkı koyacağını ifade ederek, "Bursa’nın Gemlik İlçesi’nden İstanbul seferlerini sürdüren BURULAŞ’a ait deniz uçağı, İstanbul Haliç’ten kalkarak 35 dakikada Bandırma’ya geldi. Deneme seferleri başarıyla gerçekleşti. Deniz uçağının Bandırma-İstanbul arasında yapacağı sefer yapması için çalışmalar hız kazandı." dedi.


Fidansoy, deniz uçağı seferlerinin başlamasıyla birlikte Bandırma-İstanbul arasının 35 dakikaya düşeceğini sözlerine ekledi.


 

Zaman Gazetesi


Geri Dön