24 / 04 / 2024

İstanbul Belediyesi İDO 'yu satışa çıkardı!

İstanbul Belediyesi İDO 'yu satışa çıkardı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.şž"nin yüzde 100 oranındaki hisselerini blok olarak satış yöntemi ile özelleştirecek  



 İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.şž"nin yüzde 100 oranındaki hisselerini blok olarak satış yöntemi ile özelleştirecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi"nin özelleştirmeye ilişkin duyurusu Resmi Gazete"nin dünkü sayısında yayımlandı. şžirket hakkında hazırlanan tanıtım dokümanı ve ihale şartnamesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanlığından (www.ibb.gov.tr) 17 Ocak 2011 tarihinden itibaren bedeli karşılığı temin edilebilecek.
Hürriyet

Basında yer alan diğer haberler:

İDO"nun satışı başladı  

İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.şž"nin (İDO) özelleştirilmesiyle ilgili duyurusu Resmi Gazete"nin dünkü sayısında yayımlandı.

Duyuruya göre ihalede teklifler 31 Mart"a kadar teslim edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ihaleyle ilgili yaptığı açıklamada œBeklentimiz oldukça yüksek. İyi bir satış bekliyoruz dedi.
Star

İDO'da ilana çıkıldı ödeme peşin yapılacak

31 Mart'ta son tekliflerin alınacağı İDO'nun özelleştirilmesinde ilana çıkıldı. İhale bedeli, satış sözleşmesinin imza tarihinde peşin olarak ödenecek

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi İDO'nun özelleştirilmesi için ihaleye çıktı. Resmi Gazete'deki ilana göre,  geçici teklif bedeli 20 milyon dolar. İhale 31 Mart'ta yapılacak. İhaleye katılabilmek için firmalarda, gizlilik taahhütnamesi imzalanması, şirket hakkında hazırlanan tanıtım dokümanı ile ihale şartnamesinin alınması şartları aranacak. İhaleye katılabilmek için, teklif vereceklerin 2009 veya 2010 yılı içinde en az 200 milyon dolar ciro elde etmiş olması, bu değerde fon yönetiyor olması, 100 milyon dolar net aktife sahip olması veya özsermayesinin en az 100 milyon dolar seviyesinde bulunması şartlarından herhangi birini haiz olması gerekiyor. Bu arada teklifler ABD Doları olarak alınacak ve ihale dolar üzerinden sonuçlandırılacak. İhale bedeli olarak teklif edilen tutar, hisse satış sözleşmesinin imza tarihinde peşin olarak ödenecek.

5 MİLYAR DOLARI BULABİLİR

İDO özelleştirmesi yabancıların yanısıra Türk devlerinin de yarışına sahne olacak. Boydak Holding'in İDO'yla ilgilendiği bilinirken, Gübre Fabrikaları Genel Müdürü Mehmet Koca da yabancı ortaklıkla ihaleye girebileceklerini söylemişti. Özelleştirme bedelinin ihaleye katılacak şirket sayısıyla orantılı olarak 4-5 milyar dolara çıkabileceği konuşuluyor. İDO, 25 deniz otobüsü, 10 hızlı feribot, 17 arabalı vapur ile 36 iskelede hizmet veriyor.
Akşam

 


Geri Dön