26 / 04 / 2024

İstanbul Beykoz Üniversitesi kuruldu!

İstanbul Beykoz Üniversitesi kuruldu!

FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan İzmir Üniversitesi’nin yerine İzmir Demokrasi Üniversitesi, Gediz Üniversitesi’nin yerine ise Bakırçay Üniversitesi kuruldu. Ayrıca İstanbul’da da vakıf üniversitesi olarak Beykoz Üniversitesi kuruldu.



İzmir'de kapatılan  İzmir  Üniversitesi yerine 'İzmir Demokrasi Üniversitesi', Gediz Üniversitesi yerine Bakırçay Üniversitesi kuruldu. Kapatılan üniversiteler için tercihler 23 Ağustos'ta başlarken, öğrencilerin bu okulları tercih edebileceği belirtiliyor. Yeni üniversitelerin akademik kadrosu için de mağdur olan eski akademisyenlere öncelik verileceği kaydediliyor.


15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan iki üniversitenin yerine yenileri kuruldu. FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan İzmir Üniversitesi’nin yerine İzmir Demokrasi Üniversitesi, Gediz Üniversitesi’nin yerine ise Bakırçay Üniversitesi kuruldu. Ayrıca İstanbul’da da vakıf üniversitesi olarak Beykoz Üniveristesi kuruldu.


Dün gece torba yasa içinde Meclis’te kabul edilen yasayla kuruluş izni verilen okulların kapatılan üniversite binalarında eğitim vermesi beklenirken, akademisyen kadrosunun da yine bu okullardaki FETÖ mağduru olan akademisyenlerden oluşması konusunda çalışma yürütüleceği, bu akademisyenlere öncelik verileceği kaydediliyor.


TERCİHLER 23-26 AĞUSTOS’TA

Bu arada, kapatılan üniversite öğrencileri, YÖK’ün aldığı karar dahilinde 23 Ağustos 2016 Salı gününden, 26 Ağustos 2016 Cuma günü saat 23.59'a kadar alınmasına kadar yeniden tercihte bulunarak yeni üniversitelerine yerleştirilecek. Öğrencilerin yeni kurulan bu iki üniversite için de tercih yapabilmesi bekleniyor.

 

“CHP 15 ÜNİVERSİTE İSTEDİ 2 YENİ ÜNİVERSİTE KURULDU”

Konuyu sozcu.com.tr’ye değerlendiren CHP Bursa Milletvekili ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Ceyhun İrgil, “CHP olarak kapatılan 15 üniversitenin devlete dönüşmesini istedik. Herkesin mağduriyetinin giderilmesi için. Sadece iki tanesine izin çıktı. Hepsi için bu yapmalıydı. Çünkü diğer çocuklara haksızlık oluyor. Bu ayrımcılık yapılmamalıydı” diye konuştu.


“YETMEZ AMA EVET”

15 üniversite için ısrar ettiklerini, iki tanesi için “Yetmez ama evet” dediklerini anlatan İrgil, “Bunun emsal oluşturuacağını, diğer üniversitelerin açılması için bir yol oluşmasını düşünüyorum” dedi.


Sözcü


Geri Dön