19 / 04 / 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yeşil atak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yeşil atak!

İBB tarafından gerçekleştiren yeni ağaçlandırma seferberliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla başlatıldı. Çalışmalar Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ile Ağaç AŞ tarafından İstanbul genelinde sürdürülüyor.




İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştiren yeni ağaçlandırma seferberliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla başlatıldı. Çalışmalar Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ile Ağaç AŞ tarafından İstanbul genelinde sürdürülüyor. Yeni ağaçların büyük bölümü su havzalarına dikilecek. Böylece su alanlarının korunması amaçlanıyor. Çalışmalar, Avrupa ve Anadolu Yakası’nda İSKİ Su Koruma Havzaları ve Tesisleri, TEM güzergâhı, sahil ve iç parklar başta olmak üzere 300 farklı alanda 115 bin ağaç dikilerek yapılıyor.


MEVYELİ AĞAÇLAR DA DİKİLECEK


Özellikle Tem Karayolu güzergâhında dikilen ağaçlar ile araçların karbonmonoksit salınımından dolayı oluşan kirliliğin engellenmesi amaçlanıyor. İstanbul genelinde dikilen 40 farklı ağaç türü arasında elma, dut, süs eriği, zeytin, huş, fıstık çamı, alıç, iğde, atkestanesi, süs armudu, dişbudak, kiraz, vişne, ıhlamur, karayemiş, kızılcık, akçaağaç gibi meyve ağaçları ağırlıklı olmak üzere ligustrum, çınar, mavi servi, gladiçya, söğüt, erguvan, hatmi, lale ağacı, sığla, demir ağacı, mezarlık servisi, meşe, gürgen, leylandi, çitlenbik, defne, ılgın, ileks, akasya, manolya ve oya ağaçları var.


HaberTürk


Geri Dön