20 / 04 / 2024

İstanbul Buz Pateni Pisti, hizmete girmek için gün sayıyor

İstanbul Buz Pateni Pisti, hizmete girmek için gün sayıyor

Zeytinburnu'nda yaklaşık 15 yıldır inşası süren buz pateni pisti, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Buz Pateni Federasyonu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa çabalarıyla tamamlanmak üzere



Yetkililer, yoğun bir çalışmanın yaşandığı İstanbul Buz Pateni Pisti'nin 25 Eylül'de hizmete girmesi için tüm imkanların seferber edildiğini belirtti. Böylece, 2010 Avrupa Kültür Başkenti olma onurunu yaşayan İstanbul, 15 yıllık hasretin ardından eylül ayında buz pateni pistine kavuşacak.

İstanbul Buz Pateni Pisti, 15 yıl gibi uzun bir sürede inşa edilmesine rağmen, hizmete girmesinin hemen ardından uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından 14-18 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Bosphorus Junior Grand Prix'ine ev sahipliği yapacak İstanbul Buz Pateni Pisti, bundan böyle Türk sporunun hizmetinde olacak. Dünya Grand Prix'inin bir ayağı olan organizasyona şu ana kadar 33 ülkeden, 111 sporcunun kayıt yaptırdığı öğrenildi.

Yetkililer, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek Grand Prix'nin, buz pateni sporunun ülke çapında tanınması ve gelişimi için de büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Bahçelievler'de hizmet atağı

İstanbul'un yatırımlarıyla dikkati çeken ilçelerinden Bahçelievler Belediyesi'nde sağlık, kültür ve sportif alanlardaki dev projeler hız kesmeden sürüyor. Yatırım atağına kalkan ilçede, içerisinde Buz Pateni Pisti'nin de bulunduğu spor kompleksinin açılmasına sayılı günler kaldı. Hayata geçirilecek diğer projeler ise Yenibosna Kültür Merkezi, katlı otopark ve 309 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Öte yandan, 14 kapalı spor salonunu 3.5 yılda tamamlayan belediye, iki İlköğretim okulu bahçesine yaptırdığı spor salonunu önümüzdeki yeni eğitim dönemine yetiştirmeye çalışıyor. Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu "2010'da yepyeni projelerle Bahçelievler'in kalite çıtasını daha da yükselteceğiz" dedi.
Mustafa Kaya/Sabah


Geri Dön