19 / 04 / 2024

İstanbul Esenyurt Üniversitesi'nin kampüsü nereye yapılacak?

İstanbul Esenyurt Üniversitesi'nin kampüsü nereye yapılacak?

2013 – 2014 döneminde eğitim hayatına başlayan İstanbul Esenyurt Üniversitesi yılın 2. döneminde City Center projesindeki binasına taşınmayı planlıyor. Ancak üniversite Esenyurt'ta yeni bir kampüs için proje planlıyor...




2013 yılında eğitime başlayan İstanbul Esenyurt Üniversitesi 2013 – 2014 eğitim ve öğretim yılı güz döneminde  6 bölüm ve 8 programa ek yerleştirme sistemi ile 296 öğrenci alarak eğitim hayatına başladı. Üniversitede 4 Fakülte, 2 Yüksekokulu, 2 Meslek Yüksek Okulu ve 3 Enstitü bulunuyor.



2. dönem City Center'da


İstanbul Esenyurt Üniversitesi, bu yıl 2. dönemde City Center'a taşınacak. 2. dönem 15 katlı binasına taşınacak olan İstanbul Esenyurt Üniversitesi'nin Rektörlüğü ve bazı bölümleri City Center projesinin içerisinde olacak.


City Center projesi içerisinde emniyet müdürlüğü, kaymakamlık binası, belediye başkanlığı, alışveriş merkezi, premium ofis, residence ve deluxe ofis yer alıyor. İstanbul Esenyurt Üniversitesi 2. dönemde City Center Deluxe Ofis binasına taşınmayı planlıyor.


İstanbul Esenyurt Üniversitesi'nde yeni bölümlerle birlikte yapılması şart olan kampüs için arazi belli. Esenyurt Ardıçlı Mahallesi'nde Ardıçlı Evleri ve Fateks Tekstil arasında yer alan boş arazide kampüs inşa edilecek.


Yeni kampüs projesi mütevelli heyetinde


İstanbul Esenyurt Üniversitesi'nin kampüs projesi için çalışmalar henüz netlik kazanmadı. Proje planlamalar dahilinde. Şu an mütevelli heyetinin idari planları arasında yer alıyor ancak henüz ne zaman başlanacağına dair bir karar yok. Kampüs tamamlandığında yeni yerine geçecek olan İstanbul Esenyurt Üniversitesi'nin Rektörlüğü ise yine City Center'da olacak.


25 bin metrekarelik alanda yapılacak olan İstanbul Esenyurt Üniversitesi Kampüsü'nün yapılacağı alan imar planlarına kampüs alanı olarak işlendi. 


İstanbul Esenyurt Üniversitesi kampüs alanı


İstanbul Esenyurt Üniversitesi nin kampüsü nereye yapılacak?


Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Geri Dön